Tillbaka till sökningen

Ekonomichef

Ekonomichef till Constant Clean i Huddinge

Du drivs av möjligheten att få forma och driva ekonomistyrningen på ett branschledande företag! Du vill göra skillnad på riktigt, då kan detta vara din drömtjänst!

Om rollen 

I rollen som Ekonomichef kommer du att arbeta affärsorienterat och operativt i ett branschledande företag. Det krävs ett genuint intresse för bolagets verksamhet, förståelse för affären och förmåga att utveckla, effektivisera och leda ekonomifunktionen såväl operativt som strategiskt. Du kommer leda ett ekonomiteam på fem personer. 

Som Ekonomichef kommer du att ha övergripande ansvar för ekonomifunktionen som omfattar redovisning, rapportering och ekonomistyrning. Du kommer att leda boksluts- och rapporteringsprocessen och har där det yttersta ansvaret, vilket även omfattar budget- och prognosprocessen.

Du agerar bollplank i såväl den dagliga driften som till bolagets ledning och ingår i ledningsgruppen.

Du kommer att leda och utveckla ekonomifunktionens organisation, struktur, processer och system med fokus på kvalitet och digitalisering. Detta kräver stort engagemang i den dagliga, operativa redovisningen. Du arbetar nära VD och ledning.

Kvalifikationer Vi söker en engagerad och verksamhetsnära ekonomichef, som kommer få ansvar för helheten. Du har med dig en stor bredd i din ekonomierfarenhet och en vilja att effektivisera och se över processer och rapportering. Du har ambitionen och kraften att etablera en stark ekonomifunktion och ekonomistyrning.  

För att passa in i rollen tror du vi att du är / har: 

  • Civilekonom eller liknande akademisk utbildning
  • Erfarenhet från likande ekonomichefsroll 
  • Erfarenhet av rapportering, redovisning, ekonomistyrning
  • Erfarenhet av lagerhantering, förståelse för logistik och varuflöden.
  • God förståelse för och praktisk erfarenhet av analys, budget och prognosarbete 
  • God kommunikativ förmåga
  • Ledaregenskaper och erfarenhet av att driva förändring 
  • God systemvana och erfarenhet av att effektivisera och digitalisera processer

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och som person inger du förtroende och trygghet. Ditt ledarskap präglas av ett stort engagemang i det du tar dig an och att du har ett tydligt förbättrings och utvecklingsfokus.

Du trivs med att ta initiativ och att fatta beslut. Du leder och driver förändring genom en tydlighet och målinriktning, du räds inte att delegera och att du har en ödmjuk och entusiasmerande personlighet och är noggrann, analytisk och strukturerad. Vidare behöver du ha förståelse för enskilda processer och dess konsekvenser för helheten. Du är tydlig i din kommunikation, såväl till medarbetare som till VD och ägare och du har lätt att få gehör för dina förslag. Vi utgår ifrån att du är affärsmässig, resultatinriktad och är intresserad av affären och kunden. Sunda grundvärderingar med ansvar och respekt är en förutsättning.

Vi erbjuder dig möjligheten att forma ekonomifunktionen och sätta strukturen och strategin för området. Hos oss möter du kollegor med olika spetskompetenser men med den gemensamma viljan att långsiktigt utveckla och skapa en helhet. Du arbetar nära beslut. Engagemang, energi och trivsel är våra framgångsfaktorer.  

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Constant Clean med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka in din ansökan snarast. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Therese Kraft på 08-407 55 14 . Vi tillämpar ett löpande urval, välkommen med din ansökan!

Om företaget 

Constant Clean AB är en ledande leverantör av biltvättsanläggningar, allt från installation till service och underhåll. Bolaget har en aktiv miljöprofil, med egen utveckling av marknadsledande reningsverk och Svanenmärkta tvättprodukter.  Bolaget, med huvudkontor i Huddinge, har 60 medarbetare och är rikstäckande.

Constant Clean ingår i Söderbergföretagen, en familjeägd grupp av industri- och teknikhandelsföretag. Koncernen omsätter cirka 1,2 MDR SEK och har över 400 anställda i Norden

Relaterade jobb