Tillbaka till sökningen

Redovisningskunnig Business Analyst

Redovisningskunnig Business Analyst till Aon Global Risk Consulting

 

Vill du arbeta hos Aon?

Är du en systemintresserad ekonom som söker en utåtriktad roll? Drivs du av entreprenörskap och vill arbeta i en internationell miljö? Då kan denna roll vara något för dig!

Aon är ett kunskapsföretag med global styrka och en starkt kundfokuserad företagskultur. Aons övergripande affärsidé är att vara den främsta partnern till företagskunder när det gäller ”risk & people”. Företaget erbjuder konsulttjänster och rådgivning vid etablering och förvaltning av captivebolag och mindre försäkringsbolag.

Avdelningen som förvaltar captivebolag består idag av ca 10 medarbetare och nu behöver teamet fylla på med en systeminriktad Business Analyst.

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Arbetsplatsen är belägen i centrala Stockholm, i moderna lokaler på Valhallavägen 117.

Arbetsuppgifter

I rollen som Business Analyst är du bryggan och det tydliga sambandet mellan IT och ekonomi. Detta innebär att du har ett systemansvar (kravställare) för Aons egna system samt för Data Warehouse. För att hålla dig uppdaterad om verksamheten du agerar inom, kommer du även att ansvara för något mindre captivebolags redovisning vilket innefattar säkerställande av bokslut, budget- och prognosarbete samt viss löpande bokföring. Det är en utåtriktad och kundfokuserad roll vilket innebär mycket kontakt via mail och telefon men även i möten med erfarna och professionella kunder.

Din bakgrund och kvalifikationer

Vi tror att du har en bred ekonomisk utbildning och har goda redovisningskunskaper från mindre bolag vilket inkluderar arbete från ”ax till limpa”. Är du utbildad systemekonom ses detta som meriterande. Har du dessutom grundläggande kunskap i försäkring och/eller av rapportering till finansinspektionen är även detta positivt. Du talar och skriver engelska obehindrat samt har mycket goda kunskaper i Excel. 

Som person är du noggrann, driven och har hög integritet i kombination med en god samarbetsförmåga och serviceanda. Du har en hög energinivå och en öppenhet för förändring, en god förmåga att prioritera och har hela tiden affären i fokus. Du söker en utvecklande snarare än förvaltande roll och sporras av högt satta mål. Du bör vara en självständig person med god struktur i ditt arbetssätt. En god kommunikationsförmåga värderas högt.

Vi erbjuder

Stämmer detta in på dig? Då kan vi erbjuda dig en spännande, utmanande och utvecklande roll med mycket kundkontakt. Hos oss får du kollegor med en stor kunskapsbredd och som alltid strävar efter kvalitet och professionalism i sina leveranser. Vår företagskultur sätter stort värde vid samarbete, affärsmässighet och kundfokus och erbjuder utveckling, stort personligt ansvar och entreprenörskap. 

Intresserad? Ansök nu!

Urvalet kommer att ske löpande och vi ber dig därför ansöka snarast möjligt, dock senast 2018-06-17, via vår hemsida www.aon.se (gå in under ”Om Aon Sweden”/Arbeta på Aon).

Om du har några frågor eller funderingar kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Anna Byback, Head of Aon Global Risk Consulting på telefonnummer 072-080 17 39 eller via mail anna.byback@aon.se.

Välkommen med din ansökan. 

Om Aon – internationell styrka och lokalt fokus

Aon plc, med huvudkontor i London, grundades 1987 och har idag cirka 72 000 anställda vid 500 kontor i över 120 länder. Den svenska verksamheten etablerades 1992 och är nu ett av landets ledande kunskapsföretag inom riskhantering för företag och organisationer genom risk managementtjänster, försäkrings- och återförsäkringsförmedling samt rådgivning och outsourcing inom Human Resources.

På Aons centralt belägna Stockholmskontor med adress Valhallavägen 117, är vi idag cirka 180 medarbetare. Aon har även kontor i Malmö och Göteborg med ca 30 medarbetare. Besök vår hemsida för mer information www.aon.com/sweden

Aon är stolt sponsor till Manchester United sedan 2010. Aon i Sverige stöttar även Vänföreningen Portee och deras verksamhet i Sierra Leone.

Kontaktpersoner

Anna Byback
Head of Aon Global Risk Consulting
072-080 17 39
anna.byback@aon.se

Relaterade jobb