Tillbaka till sökningen

Insamlare

Insamlare till Sjöräddningssällskapet 

Vill du vara med och rädda liv till sjöss? Sjöräddningssällskapet söker en resultatinriktad insamlare med kunskap om digitala kanaler. 

Sjöräddningssällskapet är en ideell förening som räddar liv till sjöss. Våra frivilliga sjöräddare medverkar vid mer än 80% av alla sjöräddningsfall i Sverige och vi gör det utan statliga bidrag. Verksamheten är istället helt finansierad av medlemsavgifter, gåvor och större donationer. 

2017 samlade vi in cirka 175 miljoner kronor, varav cirka 10 % kom via gåvor från allmänheten och drygt 40% från medlemsavgifter. Detta vill vi så klart bli ännu bättre på och därför söker vi dig som kan utveckla vår insamling från privatpersoner, både vad gäller gåvor och medlemskap. 

Du kommer ingå i vårt team Kommunikation och Insamling med två andra insamlare och fyra kommunikatörer som leds av en gemensam avdelningschef. 

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att: 

  • Värva nya medlemmar och givare till organisationen, oberoende av kanalval, men med särskilt fokus på att utveckla vår insamling via digitala kanaler 
  • Genomföra insamling vid specifika kampanjer. 
  • Arbeta med egna insamlingar via digitala plattformar. 
  • Genomföra postala kampanjer för insamling och medlemsvärvning. 

Vi söker dig som: 

  • Har minst två års erfarenhet av att utveckla och driva marknadsföring på nätet i en operativ roll. 
  • Har erfarenhet av att analysera och optimera resultat. 
  • Har erfarenhet av hur man driver trafik till webbplatser och hur man optimerar konverteringen på webbplatser. 
  • Utöver de digitala kunskaperna även har förståelse för och kan hantera kampanjer i print och postalt. 
  • Har förståelse för marknadsföring och företagskommunikation generellt. 
  • Delar Sjöräddningssällskapets värderingar som uttrycks i våra ändamål. 

Arbetserfarenhet som insamlare eller genomgången Certified Fundraiser-utbildning är meriterande. För att lyckas i rollen bör du vara drivande, prestigelös och trivas med att ta mycket eget ansvar. Vidare bör du ha god analytisk förmåga, vara strukturerad och kommunikativ samt ha god samarbetsförmåga. Placering av tjänsten är på vårt huvudkontor i Långedrag, Göteborg. 

Sjöräddningssällskapet erbjuder dig: 

Ett utvecklande arbete där du har stor möjlighet att påverka och växa. Du får ansvar för en viktig utmaning inom ett område där vår organisation verkligen måste utvecklas. Du kommer att samarbeta med många skickliga och erfarna kollegor, och får bli en del i en anrik och stark organisation vars fokus är att rädda liv till sjöss. Dessutom har vi Sveriges förmodligen vackraste utsikt från kontoret och många chanser att träffa våra fantastiska frivilliga sjöräddare. 

Ansökan
Ansökan skickas till rekrytering@ssrs.se senast den 1 juni 2018. Frågor om tjänsten besvaras av Niklas Jendeby, 031-7614082 eller niklas.jendeby@ssrs.se eller av Jessica Nauckhoff, 031-7614084 eller jessica.nauckhoff@ssrs.se.

Välkommen med din ansökan!

Relaterade jobb