BRITISH AMERICAN TOBACCO: VARSLAR FÖR SATSNING E-CIGG OCH SNUS

2019-09-12 08:23

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den globala tobaksproducenten och cigarettillverkaren British American Tobacco (BAT) skär ned omkring 2.300 tjänster, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Åtgärden ska bidra till att "driva tillväxt i nya produktkategorier", skriver BAT.

"Beslutet är ett viktigt steg i att förenkla affären och skapa ett mer effektivt, snabbrörligt och fokuserat BAT. Åtgärden sätter oss i position för att bättre möta de ständigt föränderliga konsumentbehoven", skriver bolaget.

De kostnadsbesparingar som på lång sikt blir konsekvensen av nedskärningarna kommer investeras i nya produktkategorier som förångningsprodukter som e-cigaretter ("vapour"), upphettade tobaksprodukter och snusliknande muntobak ("oral tobacco").

Nedskärningarna görs i hela verksamheten och väntas vara genomfört i januari 2020. 20 procent av de seniora rollerna i bolaget kommer att påverkas, framgår av pressmeddelandet.

BAT är en av de tillverkare som varit hårt ansatta av amerikanska läkemedelsverket FDA gällande flera dödsfall som kopplas till den kontroversiella produkten e-cigaretter, som blivit populärt bland unga amerikaner och vållat debatt.

I ett uttalande tidigare i veckan uppgav BAT att bolaget inte producerar några tobaksprodukter innehållande olja med THC, den dominerande psykoaktiva komponenten i cannabis, eller vitamin E-acetat, som är de tillsatser som enligt FDA kopplats särskilt till de dödsfall som nu är under utredning i USA.

Direkt-SE