ANNONS

Superentreprenören: Bli din egen mentala coach

Magnus Helgesson är superentreprenören som har sadlat om till föreläsare och coach. Alla motgångar han har mött på vägen har lett till en egenutvecklad metod för att bli sin egen mentala coach. Metoden har han lärt ut till sina coachingklienter under 20 års tid. Snart släpps "IF SHAC - Bli din egen mentala coach" som digital utbildning, tillgänglig för alla som verkligen vill göra en positiv förändring i sitt liv.

När Magnus Helgesson vid 21 års ålder nådde sitt första stora mål i livet, att bli miljonär, trodde han att han skulle vara världens lyckligaste. Målet var nått och pengarna fanns där på banken.

"Det finns inget fulare än en rik olycklig person", säger Magnus Helgesson.

Där och då förstod han dock inte varför han var så olycklig att han till och med övervägde självmord. Men när han senare i livet upptäckte de sex mänskliga behoven öppnade sig en helt ny värld, och han såg sig själv och sin omgivning med nya ögon.

Han förstod plötsligt varför han varit olycklig, och lärde sig senare även att läsa och tillgodose andra människors mänskliga behov.

"Man måste börja med sig själv, sen kan man hjälpa andra att nå framgång", säger Magnus Helgesson.

Bemästra de sex mänskliga behoven

Den första delen i att vara sin egen mentala coach är att veta vilka som är sina starkaste mänskliga behov, och att veta hur man tillgodoser dem.

När du bemästrar dem för dig själv kan du sedan börja använda kompetensen för att influera andra människor.

När du kontinuerligt tillgodoser minst tre av de sex mänskliga behoven, så skapas ett mentalt beroende.

"Det är därför vissa håller ihop livet ut, och andra inte. Allt kommer tillbaka till de sex mänskliga behoven. Och det fungerar likadant både i det privata som i business", berättar Magnus Helgesson.

Tolka dina tankar

Den andra delen i att vara sin egen mentala coach handlar om att kunna tolka sina tankar.

"Allt föds först i tanken. De flesta vet inte om det här, de tror att det är tvärt om, men det är dina tankar som styr dina känslor. När du lär dig att tolka dina tankar så lär du dig samtidigt att ta kontroll över dina känslor, och då finns det inget som kan stoppa dig!", säger Magnus Helgesson.

Äg ditt liv

"Vem är det egentligen som äger ditt liv?", frågar Magnus Helgesson i sin nya bok "Äg ditt liv", som släpps under Q1, 2020. "Det handlar inte nödvändigtvis om att man måste ha sitt eget företag eller att vara sin egen chef. Det handlar mer om att själv styra utgången av sitt eget liv, och inte enbart låta slumpen avgöra var man hamnar".

"Många missar helt att sätta en plan för sitt eget liv, så de lever efter vad andra planerar för dem och det är oftast väldigt lite. Sen ser jag även att många av de som faktiskt har en plan, ofta missar det viktigaste av allt", fortsätter Magnus Helgesson.

Lär dig att disciplinera din besvikelse

Vid två skilda tillfällen har Magnus Helgesson blivit blåst på belopp överstigande 15 miljoner kronor. "Men ingen tycker om bittra människor, så man måste lära sig att disciplinera sin besvikelse".

"Det finns dem som haft det betydligt värre än mig, men i stunden var det svårt att hantera besvikelsen. Egentligen är det oväsentligt vad du råkar ut för i livet, det som avgör var du hamnar är hur väl du lär dig delarna i att disciplinera din besvikelse och att tolka dina tankar. Kan du inte hantera dina motgångar kommer du aldrig att nå framgång. Som tur är finns det enkla metoder för det här".

"Det finns 5 delar i att vara sin egen mentala coach, jag ser fram emot releasen av min digitala kurs och att få hjälpa människor att lära sig att coacha sig själva. Du behöver ingen coach, allt du behöver finns redan inom dig. Det handlar bara om att veta hur man lockar fram och underhåller det", berättar Magnus Helgesson.

Läs mer om att bli din egen mentala coach här, och bli notifierad om när den digitala kursen släpps för företag och privatpersoner.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST