Fotograf: Janerik Henriksson/TT, Fredrik Sandberg / TT

Förtroendet för Jimmie Åkesson i topp – Löfven backar

Förtroendet för statsminister Stefan Löfven rasar, medan Jimmie Åkesson får rekordhögt förtroende. Det visar Novus väljarundersökning.

Hela 31 procent av väljarna har nu ganska stort eller mycket stort förtroende för Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson. Det visar Novus decembermätning, rapporterar SVT Nyheter.

Kristdemokraternas Ebba Busch Thor delar förstaplatsen med Åkesson, men har tappat fyra procentenheter jämfört med septembermätningen. På tredje plats kommer Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt med 28 procent, följd av Ulf Kristersson med 25 procent.

Statsminister Stefan Löfven (S) backar med 6 procentenheter och landar på 23 procent ganska stort eller mycket stort förtroende bland väljarna.

Löfven säger till SVT att han förstår att väljarnas förtroende för honom har dalat efter höstens alla skjutningar och sprängningar.

”Jag är lika arg på den organiserade kriminaliteten, gängen som tar sig de här rättigheterna. Då är det inte märkligt att det är det parti som sitter i regeringen som den ilskan riktas mot”, säger Stefan Löfven till SVT.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST