ANNONS

Mitel effektiviserar möten med ny AI-lösning

Genom starka partnerskap med bland annat Google och Amazon Web Services levererar Mitel sömlösa UC- och kontaktcenterlösningar baserade på avancerad AI-arkitektur. Med sin nya möteslösning vill Mitel bidra till effektivare möten.

Mitel är en av få aktörer som låter kunderna tillämpa sina samarbetslösningar som de själva vill. Detta åstadkoms genom en flexibel arkitektur som ligger i branschens absoluta framkant.

”Effektiva samarbeten förutsätter att telefoni, meddelanden och möten fungerar sömlöst, men det finns en hel del brister idag, inte minst när det gäller möteseffektivitet. Mitel utvecklar därför en ny möteslösning, Mitel MiTeam Meetings, vars syfte är att bidra till mer effektiva möten. MiTeam Meetings kommer med tiden att utnyttja AI för att föra logg över möten, transkribera dem, lyfta fram viktiga ämnen och ge viktiga insikter”, säger Mona Abou-Sayed, vp collaboration och applications, och utvecklar:

”Vi är ett kraftpaket när det gäller samarbetslösningar, men vi vill bli ännu bättre. Vi kommer att uppnå detta genom att göra allt molnanpassat, leverera nyckelfärdiga lösningar och gå mot en mer öppen och flexibel arkitektur”.

Mitel

Mitel är en global marknadsledare inom företagskommunikation med fler än 70 miljoner användare i fler än 100 länder. Mitel hjälper företag och tjänsteleverantörer att kommunicera, samarbeta och erbjuda innovativa tjänster till sina kunder.

Komplement - inte ersättning

En oro för AI är vanligtvis att det mänskliga mötet kommer att elimineras, men Mona Abou-Sayed betonar starkt att det handlar om att komplettera – inte att ersätta. Där får hon medhåll av Matthew Clare, director contact center solutions.

”Det blir allt vanligare med självbetjäning, inte minst tack vare att det är oerhört kostnadseffektivt. Historiskt har detta inneburit ett omfattande programmeringsarbete. Genom ett nära partnerskap med Google använder vi oss istället av deras ’natural language capabilities’ i vår senaste release av MiContact Center där vi inkluderar Google Cloud Contact Center AI för att ta nästa steg i automatisering och effektivisering av arbetsflödena för kontaktcenteragenter”, säger han.

Här kan ni läsa mer om AI och Mitel

Tjänsten är baserad på Mitels kontaktcenterplattform och Googles Cloud Contact Center AI, och kan integreras med existerande system för en sömlös upplevelse. Den är utformad för att implementeras på allt från webbsidor och mobila enheter till Facebook Messenger och WhatsApp for Business.

”När kundinteraktionen går från självbetjäning – Virtuell Agent – till aktiv kundtjänstagent fortsätter Mitels AI-lösning att lyssna på konversationen och coacha agenten, Agent Assist. Detta underlättar för att snabbt få ut nya anställda i arbete och man får en konsekvent och effektiv kommunikation”, säger Matthew Clare.

Göra mer med mindre

När man ska implementera AI finns det en del att ha i åtanke. För att arbetet med att sammanställa och tillämpa all relevant data ska påbörjas behöver man utse en ansvarig som kan identifiera var och hur AI kan vara till hjälp. 

”Vi vill leverera de bästa tänkbara kommunikations-, samarbets- och kontaktcenterlösningarna till våra kunder. Mitel är en långsiktig partner som hjälperföretag att göra mer med mindre, avslutar Mona Abou-Sayed.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST