Hoppa till innehållet

Allt fler svenska miljardärer – tronskifte i toppen

Antalet storm- och superrika svenskar ökar, visar Veckans Affärers årliga miljardärslista. 

I år är listan utökad med flera nya namn. Totalt ingår 191 personer, vilket är en ökning med 3 procent jämfört med fjolåret.

Antonia Ax:son Johnson, Stefan Persson och Jacob de Geer.
Antonia Ax:son Johnson, Stefan Persson och Jacob de Geer.Foto: Amanda Lindgren/TT

Enligt tidningen genomgår dessutom listan något av ett generationsskifte, där fler nu ingående personer blivit rika på tech än på industri och handel. 

Även i den absoluta toppen har ett skifte skett sedan Ikea-grundaren Ingvar Kamprads bortgång för snart ett år sedan. På tronen sitter nu i stället H&M:s storägare och styrelseordförande Stefan Persson.

Helt nya på listan finns ett antal techmiljardärer, bland andra Izettle-duon Jacob de Geer och Magnus Nilsson, Delivery Heroes Niklas Östberg.

Även de superrika svenskarna – de som kan räkna sig som miljardärer i dollar räknat – ökar snabbt. Enligt VA:s lista har antalet svenska dollarmiljardärer ökat med 11 procent i år.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera