Hon är Årets bråkigaste kvinna

Hon får det för modet att köpa ett bolag, i en krisande bransch, som gått back i nästan 10 år.

“Vi tror att du måste hylla kvinnor som är bråkiga och inte så tillrättalagda. Skall du bygga stora bolag måste du vara bråkig och ta för dig. De vill vi att kvinnor skall ha som sitt nya mantra och det gör vi genom att plocka upp utmärkelsen Årets Bråkigaste Kvinna, som tidigare delades ut av tidningen PassionForBusiness”, förklarar Jessica Löfström, en av initiativtagarna till 17-nätverket, ett nätverk för kvinnor som har startat, äger och leder bolag som omsätter minst 50 miljoner kronor per år.

Och Årets bråkigaste kvinna 2019 är Karin Lindahl på butikskedjan Indiska.

“Hon får det för modet att köpa ett bolag, i en krisande bransch, som gått back i nästan 10 år, med ett par 100 miljoner och ett bolag som har haft inne den ena efter den andra vd:n för att vända bolagets utveckling utan att lyckas. Att köpa ett bolag som detta och som fortfarande går 30 miljoner back när du köper bolaget, det kräver mod. Och de bråkiga, de har mycket mod”, förklarar Jessica Löfström.

Den formella motiveringen till utmärkelsen “Årets bråkigaste kvinna” lyder:
“Det började med uppdraget att förändra – och slutade med att hon köpte upp hela det krisdrabbade företaget. På två år har hon som VD och ensam ägare lyckats vända bolagets storförlust till vinst. Hon har gjutit nytt mod hos sina anställda genom att med driv, transparens, nya idéer och starkt ledarskap driva tillväxt i en allt tuffare retailmarknad. Krisen är inte över men hennes prestation ger eko i detaljhandeln.”

Bland tidigare mottagare av utmärkelsen Årets Bråkigaste Kvinna finns fd riksdagsledamoten för liberalerna Birgitta Ohlsson, Filminstitutets vd Anna Serner och tidigare centerledaren Maud Olofsson.

17-nätverket fortsätter också att växa och årets nytillkomna medlemmar, som alltså samtliga har startat, äger och leder bolag som omsätter minst 50 miljoner kronor per år är:

Catarina Lundbäck – Alaska Film & TV AB
Märta Olausson – Modigo AB
Victoria Skoglund – Zetas Trädgård
Maria Eklund – Workation Group AB, Görvälns slott AB, Hufvudsta Gård Mat & Möten, Hotelhunters AB
Åsa Falkman – Hammer & Hanborg AB
Charlotte Barouma – Wästerläkarna AB
Johanna Deras – Pro Tempore AB
Therése Lorentzon – Pro Tempore AB
Louise Sköld – Hairtalks AB
Ulla Parkkinen – ALM Education AB, Saffaa´s kök & event AB, Mångårdens förskolor AB