Fotograf: TT

Disney först att någonsin tjäna över 10 miljarder dollar – under ett filmår

Samtidigt är året inte över.

Disney har passerat tio miljarder dollar i biografintäkter i år. Bolaget är först att någonsin att åstadkomma detta efter att den animerade filmen Frozen II inbringat ytterligare 125 miljoner dollar under senaste helgen, skriver The Wrap.

Nöjesjätten slog redan årsrekordet i somras när den animerade versionen av Lejonkungen hjälpte bolaget passera 7,6 miljarder dollar. Det var det tidigare årsrekordet från 2016, även det tangerat av Disney.

Samtidigt är året inte över. Star Wars, som tillhör 20th Century Fox som Disney numera äger, ska släppa sin senaste rulle i december. Den väntas medföra ytterligare 500 miljoner dollar plus i intäkter och därmed stärka ännu mer Disneys rekord.

Läs även: Sista trailern släppt för Star Wars – rekordmånga biljetter sålda första timmen


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST