Fotograf: Hövding

Efter granskningen – Hövding ändrar sin marknadsföring

Att en Hövding airbag-hjälm skulle vara säkrare än de traditionella hjälmarna grundar sig i forskning, från en enskild rapport. Efter en granskning av Danmarks Radios program Detektor kommer nu det Malmöbaserade företaget inte länge uttryckas sig som säkrare än andra cykelhjälmar, skriver Aftonbladet

DR granskade hövdings marknadsföring efter att en cyklist krockade och airbagen inte löstes ut. Den Stanford-forskare som DR varit i kontakt med menar att även om hjälmen var bäst i test 2016, kan inte slutsatsen kring dess säkerhet dras.

”I vår ambition att göra en komplicerad rapport lite förenklad för konsumenterna att förstå så finns det en risk att det missförstås”, uttrycker Hövdings vd, Fredrik Carling till Sverige Radio


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST