Fotograf: Unsplash

Nordens 10 hetaste aktier just nu

Veckans Norden topp 10 består av fem svenska, tre norska, en dansk och en finsk aktie.

1.  Clas Ohlson B(CLASB.ST) - 4 dec 2019. Senaste slutkurs: 114.2 (20.9)
Clas Ohlson B har brutit den stigande trendkanalen uppåt på medellång sikt. Det signalerar en starkare stigningstakt. Kursen har också brutit en motståndsnivå och gett köpsignal från en långsiktig trading range. Det saknas motstånd i kursdiagrammet och ytterligare uppgång indikeras. Vid reaktioner tillbaka har aktien stöd vid cirka 92.00 kronor. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. Det kortsiktiga momentumet i aktien är starkt positivt, med RSI över 70. Det indikerar ökande optimism hos investerarna och ytterligare kursuppgång för Clas Ohlson B. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
2.  Sweco B(SWECB.ST) - 4 dec 2019. Senaste slutkurs: 348 (13)
Sweco B ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Kursen har också brutit genom taket vid 345 kronor i en rektangelformation. Etablerat genombrott signalerar om en fortsatt uppgång till 356 kronor eller mer. Det saknas motstånd i kursdiagrammet och ytterligare uppgång indikeras. Vid reaktioner tillbaka har aktien stöd vid cirka 275 kronor. RSI avviker negativt mot kursen, vilket indikerar en risk för en reaktion ned. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
3.  YIT Corporation(YIT.HEX) - 4 dec 2019. Senaste slutkurs: 5.95 (0.03)
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i YIT Corporation och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 5.60. Ger signal om vidare uppgång till 6.38 eller mer. Det saknas motstånd i kursdiagrammet och ytterligare uppgång indikeras. Vid reaktioner tillbaka har aktien stöd vid cirka 5.56 euro. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
4.  Europris(EPR.OL) - 4 dec 2019. Senaste slutkurs: 32.2 (1.62)
Europris ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Kursen har stigit kraftigt efter köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 27.49. Målkursen vid 31.55 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Det saknas motstånd i kursdiagrammet och ytterligare uppgång indikeras. Vid reaktioner tillbaka har aktien stöd vid cirka 27.70 kroner. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
5.  PCI Biotech Holding(PCIB.OL) - 4 dec 2019. Senaste slutkurs: 58.8 (4.5)
En närmast horisontell trendkanal är bruten uppåt på medellång sikt. En fortsatt stark utveckling indikeras. Aktien har nu stöd vid eventuella attacker nedåt mot trendlinjen. Kursen har stigit kraftigt efter köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 32.89. Målkursen vid 43.11 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Det saknas motstånd i kursdiagrammet och ytterligare uppgång indikeras. Vid reaktioner tillbaka har aktien stöd vid cirka 34.60 kroner. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det styrker trendbrottet. Det kortsiktiga momentumet i aktien är starkt positivt, med RSI över 70. Det indikerar ökande optimism hos investerarna och ytterligare kursuppgång för PCI Biotech Holding. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
6.  Getinge B(GETIB.ST) - 4 dec 2019. Senaste slutkurs: 168.8 (3.75)
Getinge B visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Kursen har stigit kraftigt efter köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 144. Målkursen vid 163 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Det saknas motstånd i kursdiagrammet och ytterligare uppgång indikeras. Vid reaktioner tillbaka har aktien stöd vid cirka 150 kronor. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
7.  Sinch(SINCH.ST) - 4 dec 2019. Senaste slutkurs: 270 (22.5)
Sinch har brutit den stigande trendkanalen uppåt på medellång sikt. Det signalerar en starkare stigningstakt, men den starka uppgången kan ge reaktioner tillbaka på kort sikt. Det saknas motstånd i kursdiagrammet och ytterligare uppgång indikeras. Vid reaktioner tillbaka har aktien stöd vid cirka 170 kronor. Positiv volymbalans indikerar att köparna är aggressiva medan säljarna är passiva, och förstärker aktien. RSI över 70 visar att momentum i aktien är starkt positivt på kort sikt. Investerare har stadigt gått upp i pris för att kunna köpa aktien, något som indikerar ökande optimism och att kursen skall fortsätta upp. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
8.  Grieg Seafood(GSF.OL) - 4 dec 2019. Senaste slutkurs: 140.7 (1.5)
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Grieg Seafood och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Kursen har stigit kraftigt efter köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 111. Målkursen vid 134 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Det saknas motstånd i kursdiagrammet och ytterligare uppgång indikeras. Vid reaktioner tillbaka har aktien stöd vid cirka 133 kroner. Positiv volymbalans, med hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
9.  SimCorp(SIM.CO) - 4 dec 2019. Senaste slutkurs: 736 (6)
En närmast horisontell trendkanal är bruten uppåt på medellång sikt. En fortsatt stark utveckling indikeras. Aktien har nu stöd vid eventuella attacker nedåt mot trendlinjen. Det saknas motstånd i kursdiagrammet och ytterligare uppgång indikeras. Vid reaktioner tillbaka har aktien stöd vid cirka 640 kroner. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det styrker trendbrottet. RSI är över 70 efter en god kursuppgång de sista veckorna. Aktien har ett starkt positivt momentum och ytterligare uppgång indikeras. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
10.  Inwido(INWI.ST) - 4 dec 2019. Senaste slutkurs: 69.5 (2.85)
En närmast horisontell trendkanal är bruten uppåt på medellång sikt. En fortsatt stark utveckling indikeras. Aktien har nu stöd vid eventuella attacker nedåt mot trendlinjen. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 68.30 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 68.30 kronor vid reaktioner tillbaka. Volymbalansen är positiv och stärker aktien på kort sikt. RSI avviker negativt mot kursen, vilket indikerar en risk för en reaktion ned. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trend, stöd och motstånd, formationer samt volymutveckling. Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden.

Listan ger lämpliga köpkandidater för investerare med en tidshorisont på 1-6 månader. 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST