Nu binder allt fler bolånen

Andelen som väljer den kortaste tremånaders bolåneräntan fortsätter att minska

Andelen som väljer den kortaste tremånaders bolåneräntan fortsätter att minska. I november valde 57 procent av de som tecknade nya bolån hos SBAB tremånadersränta, ned från 60 procent i oktober och 70 procent i september.

Det skriver SBAB i ett pressmeddelande.

Av de som valt längre löptider valde 6 procent en ettårig bindningstid och 12 procent tvåårig bindningstid. 15 procent av de som tecknade nya bolån valde treårig bindningstid.

Andelen som binder på 5-10 år var 7 procent. Så hög har andelen inte varit sedan 2014.

"Det kan vara så att vi redan nu ser tecken på att människor garderar sig mot stigande räntor, och om Riksbanken står fast vid sin prognos kommer det en räntehöjning nu i december", säger Claudia Wörmann, boendeekonom på SBAB, i en kommentar.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.