Fotograf: Pressbild Ica

Ica och Norrmejerier satsar på svenskt alternativ till eftertraktade halloumin

Produkten skapas helt på mjölk från Norrland.

ICA gör nu tillsammans med Norrmejerier en satsning på ett svenskt alternativ till halloumi. Produkten skapas helt på mjölk från Norrland och beskrivs vara det första storskaliga svenska alternativet till halloumi. ICA räknar med en försäljning på 350 ton årligen.

"I en tid av oro för folkhälsoutmaningar och miljöproblem känns det viktigt att ytterligare investera i de svenska bönderna, som är ledande inom klimat och miljö", säger Anders Svensson, vd för ICA Sverige.

Under de senaste åren har halloumi blivit väldigt populärt i Sverige och förra året importerades 4 000 ton. En stor del kommer från Cypern som fått kritik för sin stora användning av antibiotika till lantbruksdjur. WWF har dessutom gett både grekisk fetaost och cypriotisk halloumi rött ljus på grund av klimatpåverkan.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST