ANNONS

Försäkringen som håller dina medarbetare borta från ”väggen”

Genom att kombinera förebyggande arbete med rehabilitering kan långvariga sjukskrivningar undvikas – det vet försäkringsbolaget Euro Accident som tagit fram försäkringen PlanSjuk.

En medarbetare som blir långvarigt sjukskriven kostar pengar, både genom själva frånvaron men också genom minskad produktivitet. Som arbetsgivare gör man därför klokt i att skapa sig bästa möjliga förutsättningar för att minska risken att det ska hända.

Försäkringsbolaget Euro Accident har lång erfarenhet av att hjälpa företag med just detta och kan visa mycket goda resultat: 8 av 10 som rehabiliteras hos Euro Accident blir inte långvarigt sjukskrivna. 

”Att vi lyckas så bra beror självklart på flera faktorer. Men, kompetensen och engagemanget hos våra psykologer och rehabkoordinatorer tror jag verkligen ger ett högt förtroende hos dem vi samarbetar med hos arbetsgivaren”, säger Marie Swelén, legitimerad psykolog och chef för rehabteamet på Euro Accident. 

Euro Accidents

Euro Accidents idé är enkel: med rätt försäkringar och fokus på hälsa mår medarbetarna bra. När de mår bra, går företaget bättre. Tillsammans skapar de Hållbara Medarbetare.

Läs mer här

8 av 10 som rehabiliteras blir inte långvarigt sjuka

Detta förtroende lägger grunden till ett gott samarbete mellan Euro Accident och arbetsgivarna – och det är viktigt när det kommer till dessa frågor menar Marie Swelén: 

”Vårt arbetssätt är väldigt flexibelt eftersom vi gör allt från bedömning till kartläggning och matchning hos oss. Det innebär att våra processer både blir mer effektiva och smidiga vilket så klart är positivt för både medarbetare och arbetsgivare.”

Idag agerar många arbetsgivare först när medarbetaren har blivit sjukskriven, men det är bra att agera tidigare än så. Hos Euro Accident kan man anmäla redan vid första tecken på att en medarbetare inte mår bra. Då aktiveras rehabiliteringen och åtgärder kan sättas in i rätt tid vilket kan vara avgörande. 

“Våra rehabkoordinatorer har kompetensen att avgöra vad som är rätt åtgärder och när de ska sättas in. Dessutom sätter vi alltid individen i fokus. Varje person är unik och därför gör vi helt individuella bedömningar”, säger Marie Swelén. 

Ekonomisk trygghet och stöd i vardagen

Skulle man trots allt hamna i situationen där en medarbetare behöver vara borta en längre tid, så finns sjukförsäkringen där och skapar en trygghet. Själva grunden i försäkringen PlanSjuk är en ekonomisk del som innebär att man kan få ersättning via försäkringen om man blir långvarigt sjuk. Det skyddet kan vara avgörande för medarbetarens privata ekonomi.

Små problem i vardagen kan lätt växa sig stora vilket kan leda till oro och stress. Euro Accident har därför sett till att medarbetare som har försäkringen även kan få samtalsstöd av specialister inom många områden. Man kan när som helst ringa och få prata med psykolog, jurist, ekonom, HR-konsult eller hälsocoach.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST