Fotograf: Thomas Johansson / TT

Fingerprint Cards fortsätter rasa – UBS upprepar säljrekommendation

Efter ett ras på över 13 procent i fredags fortsätter utförslöpan för Fingerprint Cards även på måndagen. 

Dagens nedgång är just nu runt 6 procent efter att UBS sagt att risken på nedsidan ökat.

UBS skrev under morgonen att Fingerprint möter strukturella utmaningar som troligtvis fortsätter framöver. Det innebär att säljrekommendationen upprepas.

Storbanken riktar framför allt in sig på att omsättningen och bruttomarginalen fortsatt är under press. UBS bedömer att Fingerprints huvudsakliga produkt, kapacitiva sensorer, möter konkurrens från optiska sensorer från framför allt Goodix och Egis.

När det gäller optiska in-display sensorer lär det ta tid för Fingerprint att komma ikapp, resonerar UBS och pekar på att Goodix spenderar mer än tre gånger så mycket på forskning- och utveckling än vad Fingerprint gör.

Även Redeye är ute med en kommentar på Fingerprint-rapporten. Analysfirman förvånas över att Fingerprint tycks vara nöjda med en omsättning som faller 18 procent när konkurrenten Goodix samtidigt växer med 98 procent. Redeye står fast vid sitt motiverade värde på 9 kronor per aktie i basscenariot.

Fingerprint Cards handlas just nu till 14,98 kronor per aktie.

Läs även: Fingerprint Cards: ”Det kommer att bli en turbulent resa”


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.