Fotograf: Unsplash

Netflix visar upp sin nordiska satsning

Netflixproduktioner som presenterades var bland annat actionthrillern Red Dot och skräckfilmen Cadaver.

Netflix har valt Stockholms Filmfestival för att presentera bolagets satsning på mer nordiskt producerat innehåll. Det rapporterar Variety.

Bland de nya Netflixproduktioner som presenteras på festivalen finns den svenska actionthrillern Red Dot och den norska skräckfilmen Cadaver. Netflix meddelar även att bolaget köpt de globala rättigheterna till den danska andra världskrigs-filmen Shadows in my eyes.

”Vi är väldigt glada att ta detta spännande steg och erbjuda våra medlemmar i de nordiska länderna mer lokalt innehåll, liksom att kunna erbjuda mer starkt innehåll från den nordiska regionen till våra globala medlemmar”, säger Lina Brouneus, ansvarig för licensiering och co-production på Netflix i norra Europa.

Netflix-konkurrenten Nent, en avknoppning från MTG, har lyft fram sin egen satsning på originalserier - ett område där bolaget växer markant.

”Vi ska ha minst 20 nya, exklusiva originalserier per år”, sade Nents vd Anders Jensen till Nyhetsbyrån Direkt i mars i år. I samma intervju medgav Anders Jensen att det för Nents del varit en tillväxtmässig belastning att bolagets filmbibliotek från Hollywood legat efter Netflix.

Läs även: Apples videostreamingtjänst kan ha över 100 miljoner abonnenter – inom ett år


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.