Fotograf: Tomas Oneborg / SvD / TT

Krisande Oscar Properties tokrusar

Oscar Properties handlas utan teckningsrätt – aktien tokrusar 82 procent.

Bostadsutvecklaren Oscar Properties handlas idag den 14 november exklusive teckningsrätt i nyemission med företrädesrätt för aktieägarna.

Stamaktien var klockan 10.00 på onsdagen upp med 82 procent till 3,66 kronor senast betalt, justerat för den avskiljda teckningsrätten. Aktien noterar dock fortfarande ett kursras på 89 procent från årsskiftet.

Villkoren i nyemissionen är 5:1, vilket innebär att en befintlig aktie ger rätt att teckna fem nya aktier till teckningskursen 1,49 kronor per aktie. Ytterligare aktier tillkommer genom att preferensaktier konverteras till stamaktier.

Läs även: Oscar Properties måste betala inom två veckor – ”Annars hävs avtalet”


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.