ANNONS

Enlabs tröttnar aldrig på frasen ”vårt bästa kvartal hittills”

Enlabs tredje kvartal blev ytterligare ett rekordkvartal med 32 procent organisk tillväxt och branschledande 94 procent hållbara intäkter.

“Vi kommer aldrig att tröttna på öppningsfrasen ’vårt bästa kvartal hittills’ eller på att våga tänka annorlunda. Filmen som ni kan se här, är ett bevis på att vi även i vår kommunikation till marknaden tänker på nya sätt. Så orkar du inte läsa mer, ta två minuter och kolla på filmen så förstår du vad Enlabs står för”, säger vd Robert Andersson.

Se filmen här!

Enlabs

Enlabs står för Entertainment Laboratories. De är ett bolag som skapar underhållning genom nytänkande inom tre affärsområden: Gaming, Media och Solutions. Drygt 200 personer arbetar från våra kontor i Tallinn, Riga, Vilnius, Malta, Marbella och Stockholm. Bolaget innehar nationella spellicenser i sex länder och är en ansvarsfull och ledande aktör inom våra affärsområden på samtliga marknader där de är aktiva.

Läs mer här!

Enlabs momentum från andra kvartalet fortsatte alltså in i det tredje, och som koncern lyckades de med att passera milstolpen 10 miljoner euro i intäkter, med en EBITDA-marginal om hela 31 procent. En balansräkning utan skulder och ett starkt kassaflöde gör att Enlabs smidigt kan omvandla intäkter till nettoresultat. Dessutom ligger VPA-tillväxten kvar på en hög nivå (39 procent) tack vare affärsområdet Gaming, som återigen levererade med besked. Även området Media fortsätter i rätt riktning.

Fjärde kvartalet ser mycket lovande ut

“I september slog vi rekord på alla fronter och utsikterna för fjärde kvartalet ser mycket lovande ut. Faktum är att vi inledde ännu starkare i oktober tack vare lanseringen av en hel del nytt innehåll. Vi har även migrerat optibet.com till vår nya plattform som certifierats av Maltas spelmyndighet. På så vis har vi ett mycket konkurrenskraftigt erbjudande som ger oss utmärkta möjligheter att inta marknader ’Beyond the Baltics’ – helt i linje med vår tidigare kommunicerade strategi”, säger Robert Andersson.

Sammantaget är Enlabs redan den största operatören på de baltiska marknaderna tillsammans, men de är inte nöjda förrän de är etta på varje enskild marknad. Därför förbereder de sig nu för nästa offensiva tillväxtfas då de kommer att lansera ännu fler varumärken på deras nya plattform. På så sätt ska de ta sig in på ytterligare marknader. Utan tvekan kommer 2020 att bli ett spännande år för Enlabs. 

Nätspelslicens i Vitryssland planeras

”Under det tredje kvartalet tecknade vi också en avsiktsförklaring om att köpa en mindre spelverksamhet i Vitryssland. En affär som till en början kommer att ha obetydlig inverkan på koncernens finanser men som öppnar dörren för en nätspelslicens i landet. Vår förhoppning är att avsluta affären innan årsskiftet och därefter inleda arbetet med en licensansökan för nätspel. Vi ser en stor potential i Vitryssland de närmaste åren, och vi ser fram emot att kunna återkomma med mer information om förvärvet och vår marknadsstrategi så snart affären har slutförts”, berättar Robert Andersson.

En stark kassa skapar förvärvsmöjligheter, och som Enlabs tidigare har kommunicerat håller de fortsatt utkik efter rätt tillfällen. Men, i vissa fall är de bästa affärerna de man inte gör. 

“Vi har ett stort ansvar gentemot alla våra aktieägare när det gäller att maximera värdet av vår kassa, och vi tänker använda den klokt”, avslutar Robert Andersson.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.