Fotograf: Mostphotos

Proffsens pinfärska köptips – medicinteknikbolaget är tillbaka på banan

Fordonssäkerhetsbolaget Veoneer har kört in i väggen, proffsen ger rådet att avvakta. 

Börsveckan rekommenderar köp av Astra Zeneca, Inwido och Enlabs i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Getinge, Sweco, Veoneer, Sportamore och Probi.

Läkemedelstillverkaren Astra Zeneca går som tåget på börsen. Värderingen är hög i absoluta termer men ganska mycket i linje med sektorn. Bolaget står inför en hög vinsttillväxt och 2020 och 2021, vilket gör att den höga värderingen kan accepteras, bedömer Börsveckan som ger köpråd.

Medicinteknikbolaget Getinge är tillbaka på banan igen efter fem svåra år. Aktien har fått en välförtjänt uppvärdering. Tidningen bedömer att uppsidan är något klen från dagens nivå och ger rådet avvakta.

Teknikkonsulten Sweco har levererat och stigit rejält sedan Börsveckans köpråd i våras. Tidningen väljer att ta hem en vinst på 60 procent och sänker rådet till avvakta.

Fönstertillverkaren Inwido har haft ett par tunga år med svag tillväxt och fallande lönsamhet. Den senaste rapporten visar dock tecken på vändning och med en låg värdering anser Börsveckan att aktien är värd ett spekulativt köpråd för den som inte skyr risk.

Fordonssäkerhetsbolaget Veoneer har kört in i väggen. Tidningen vill se fler tecken på förbättringar i Kina och Tyskland först och väljer att avvakta med aktien.

E-handelsbolaget Sportamore steg rejält på delårsrapporten för tredje kvartalet som visade på ökad lönsamhet och högre tillväxt. Börsveckan slopar sitt säljråd och höjer betyget till avvakta.

Den baltiska speloperatören Enlabs går fortsatt starkt, med god tillväxt och höga marginaler. Tidningen anser att aktien är fortsatt köpvärd trots kursuppgången och upprepar sitt köpråd.

Probiotikabolaget Probis tillväxtmaskin hackar i Amerika som ärbolagets viktigaste tillväxtregion. Det syns dock inte i den höga värderingen. Börsveckan ger rådet avvakta och föredrar branschkollegan Biogaia som nyligen gavs köpråd.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.