Fotograf: Pexels

Modulbostadsbolaget tokrusar efter mångmiljonavtal

Zenergys aktie lyfte 38 procent. 

Zenergy har tecknat ett leverans- och samarbetsavtal med byggföretaget Pansanté med åtagande från Pansanté om beställning om minst 200 miljoner kronor av ZIP-element under en kommande sjuårsperiod, framgår av ett pressmeddelande.

Avtalet mellan Zenergy, som utvecklar, tillverkar och säljer brandsäkra, energi- och miljöbespnde moduler och byggelement, och Pansanté gäller också ett samarbete kring utveckling av Zenergys ZIP-element för byggnation av modulbyggda sjukhus, skriver Zenergy.

Produktion till Pansanté, som är särskilt inriktade mot hälso- och sjukvårdsarkitektur samt stadsplanering och bostadsprojekt, kommer ske mot förskottsbetalning.

”Styrelsen för Zenergy har identifierat ett behov av att utveckla och effektivisera sin produktionslina för att tillhandahålla ZIP-element anpassade för modulsjukhus. Kostnaden för denna omställning och effektivisering beräknas initialt uppgå till cirka 7 miljoner kronor och kommer finansieras av Pansanté genom brygglån om 3 miljoner kronor och genom riktad nyemission av B-aktier om minst 4 miljoner kronor”, skriver Zenergy.

Återbetalning av lånebeloppet ska ske genom avdrag mot Pansantés första order av ZIP-element, skriver bolaget.

Avseende villkor för den riktade emissionen ska Zenergy återkomma med närmare detaljer, såsom beräkningsgrund för teckningskurs, antalet aktier och utspädningseffekter, när detta slutligt har fastställts, skriver Zenergy vidare.


MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Oljeentreprenören som sadlade om - hans nya superbatteri är "90 % billigare än litium och håller upp till 40 år"
  2. ”Det är inte coolt att jobba över – det är coolt att ha balans”
  3. Strålande börsmorgon för solenergibolaget – storbanken backar
  4. Lågprishandeln trotsar butiksdöden – ”växer lika snabbt som e-handeln”
  5. I vegantrendens spår: USA:s största mjölkproducent riskerar konkurs
  1. Oljeentreprenören som sadlade om - hans nya superbatteri är "90 % billigare än litium och håller upp till 40 år"
  2. Topp 10: Nordens hetaste aktier just nu
  3. Krisen fortsätter för Löwengrip – säger upp all sociala medier-personal
  4. Bitcoinpriset manipulerades till rekordnivån
  5. "Konjunkturen redan på väg att bottna - kan vända upp igen under 2020"

För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.