ANNONS

Intervju: Egenskapen som avgör om du får jobbet

Denna vecka får Påjobbetpodden ett kärt återbesök av Erik Ringertz, VD på IT- och managementkonsultbolaget Netlight. Bolaget som blev känt för några år sedan för sin chefslösa företagskultur. Erik deltog tidigare (avsnitt 24) i Påjobbetpodden i samband med hans utmärkelse som Årets VD 2016. Sedan dess har företagets popularitet vuxit sig starkare och konkurrensen bland kandidaterna är hård.

I veckans avsnitt får vi höra om vilka egenskaper som avgör vem som blir anställd hos Netlight.

Att kunna följa och samtidigt leda människor brukar vara två motsatta personliga egenskaper. Antingen är man lagd åt att följa en ledare eller att vara ledaren i gruppen. Den som kan balansera dessa två egenskaper kan såväl visa respekt mot andra likväl som att göra rätt på ett tillförlitligt sätt. En balanserad mix av dessa två egenskaper kallas mensch.

“Många organisationer har ofta en rollbeskrivning som är superdeterministisk och du ska passa in i en roll. Att vara en mensch är en beskrivning av en förebild. Det är ingen roll utan en ambition om att bli ditt bättre jag. För många kan det vara en superspännande rollbeskrivning, medan för andra kan det vara begripligt men behövs ramar att förhålla sig till”, berättar Erik Ringertz. 

Påjobbetpodden är en av Sveriges största ledarskapspoddar och drivs av bolaget Wise Consulting, som är experter på utveckling av organisationer och människor. Du hittar fler avsnitt där poddar finns! 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST