Fotograf: Unsplash

Twitter rasar 20% i förhandeln efter sämre siffror än väntat

Också Snapchat och Facebook påverkas av Twitters resultat.

Twitter redovisar en omsättning och ett justerat resultat som var klart lägre än väntat under tredje kvartalet. Dessutom var intäktsprognosen för fjärde kvartalet i underkant och aktien rasar med nära 15 procent i förhandeln.

Omsättningen uppgick till 824 miljoner dollar (758), att jämföra med analytikerkonsensus som låg på 874.Justerat resultat per aktie blev 0,17 dollar (0,21), vilket är 15 procent sämre än analytikerkonsensus som låg på 0,20.

Det nya måttet mDAU, monetiserbara dagligt aktiva användare, ökade med 17 procent till 145 miljoner. Väntat var 142 miljoner. mDAU ersätter månatligt aktiva användare och mäter antalet användare som på daglig basis exponeras för reklam på plattformen.

I det fjärde kvartalet räknar Twitter med intäkter på mellan 940 1 010 miljoner dollar.

Väntat är 1 055 miljoner dollar enligt Factset. Twitter förväntar sig ett rörelseresultat i intervallet 130-170 miljoner dollar.

Snapchat tappar 1,6 procent och Facebook 0,4 procent efter Twitters svaga rapport som ger ett kursfall på över 20 procent i förhandeln.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST