Fotograf: Unsplash

Ny Samsungflopp: Geléhinna låter vem som helst logga in

När Galaxy S10 lanserades i mars i år framhöll Samsung mobilens ultraljudsbaserade fingeravtrycksläsare som en ”revolutionerande” biometrisk säkerhetsfaktor.

Efter floppen med Galaxy Fold, den mobil med vikbar skärm som föll i bitar när journalister försökte testa den, har Samsung Electronics drabbats av en ny pinsam fabrikationsmiss.

Det rapporterar Financial Times.

Bolagets flaggskeppsmobil, smartphonen Galaxy S10, kan liksom modellen Note 10 låsas upp av obehöriga. Tricket är att fingeravtryckssensorn täcks med en sorts geléhinna. Samsung uppger för tidningen att bolaget känner till problemet.

”Vi undersöker den här frågan och kommer att släppa en programvaruuppdatering snart”, kommenterade bolaget.

Den sydkoreanska nätbanken Kakao Bank har uppmanat de kunder som har Samsung Galaxy S10 eller Note 10 att stänga av fingeravtrycksläsaren och logga in på annat sätt, tills problemet är löst.

När Galaxy S10 lanserades i mars i år framhöll Samsung mobilens ultraljudsbaserade fingeravtrycksläsare som en ”revolutionerande” biometrisk säkerhetsfaktor. Sedan dess har det visat sig att genom att använda en tunn geléhinna, som enligt Financial Times kostar 3 dollar att köpa, kan vem som helst logga in i de berörda mobilerna.

”Många användare är helt oförstående till att det inte existerar någon säkerhet för finansiella transaktioner med mobilerna”, kommenterar Kim Young-woo, analytiker vid SK Securities, för tidningen.

Läs även: Apple i varumärkestoppen – Facebook fortsätter tappa


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST