Fotograf: Pressbild

Wework planerar att sparka 2 000 personer – ilskan växer mot grundaren

Coworkingjätten är pressad efter den inställda börsnoteringen.

Co-workingjätten Wework, som är finansiellt pressat efter sin inställda börsnotering, kommer att minska sina personalstyrka med 13 procent eller 2 000 personer. Ilskan växer nu också mot den tidigare vd:n tillika grundaren Adam Neumann, rapporterar The Guardian.

Enligt den brittiska tidningen är det få internt som tror att besparingsprogrammet stoppar där. Wework själva har valt att inte kommentera uppgifterna.

Läs även: Weworks börsdebut – bankkrav om 29 miljarder kronor

Wework arbetar parallellt med att resa nytt kapital. 

Kontorsuthyraren förlitar sig på att investmentbanken JP Morgan ska hjälpa till att dra in fem miljarder dollar i välbehövligt kapital. Det skriver New York Post med hänvisning till källor.

Bolaget har bara likviditet som räcker året ut. Om JP Morgan lyckats hitta intresserade investerare lär inte gå att veta förrän om ytterligare en tvecka, sade källor.

Samtidigt står Weworks största externa investerare, japanska Softbank, vid sidan och följer utvecklingen. Enligt Wall Street Journal är Softbank redo att kliva in med ett räddningspaket som ger det kontroll över företaget. Men någon brådska råder inte eftersom bedömningen är att JP Morgans finansieringsjakt kan resultera i en ännu lägre värdering för Wework vilket skulle göra det ännu enklare för Softbank att ta över företaget.

Wework var innan noteringen värderat till 47 miljarder dollar. Senast ville en mindre investerare sälja sina aktier till en värdering av hela företaget till 11,5 miljarder dollar.

Läs även: Softbank kan ta kontroll över krisande Wework


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST