Fotograf: Gage Skidmore / TT

Majoritet av amerikaner står bakom riksrättsutredning mot Trump

Mer än 8 av 10 demokrater står bakom att Donald Trump tvingas bort.

En majoritet av amerikanerna uppger att de står bakom beslutet av demokraterna i representanthuset att inleda en riksrättsutredning mot president Donald Trump.

Det visar en undersökning av Washington Post-Schar School.

Undersökningen visar att opinionen har skiftat, då tidigare undersökningar i år har visat att mellan 37 och 41 procent av amerikaner var för en utredning.

Enligt undersökningen säger 58 procent av amerikaner att det var rätt beslut att inleda riksrättutredningen, 49 procent uppger att representanthuset bör gå ett steg längre och ställa presidenten inför riksrätt. Ytterligare 6 procent står bakom att inleda utredningen men står inte bakom att Donald Trump tvingas bort från Vita huset.

Likt flera andra opinionsundersökningar i USA är det stor skillnad bland demokrater och republikaner. Mer än 8 av 10 demokrater står bakom att Donald Trump tvingas bort, medan omkring 7 av 10 republikaner inte står bakom utredningen.

Bland oberoende väljare är stödet för utredningen 57 procent.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.