ANNONS

Vällagad vardagsmat på nolltid – så enkelt är det

Har du tröttnat på att äta snabblagad snarare än vällagad vardagsmat? Lösningen närmare än du tror – det går nämligen alldeles utmärkt att äta gott och nyttigt i veckorna utan att lägga många minuter på tillagningen.

Vardagar och vällagad mat är sällan en enkel ekvation. Kanske är resvägen från jobbet lång, kanske är arbetsdagen lång, kanske ska ungar iväg på träning. Falukorv och snabbmakaroner är inte nödvändigtvis förstahandsvalet till middag ur ett kulinariskt perspektiv, men vad gör man om tiden inte räcker till?

God och vällagad mat borde man kunna äta till vardags utan att behöva stå i timmar i köket, tyckte kocken Henrik Isaksson – och så föddes idén till Matkomfort.

Mer tid till annat – och godare middagar 

”Jag, som kock, som både vill och kan laga mat hade svårt att få till vardagsmaten. Och det borde finnas fler som behöver hjälp. Då slog det mig att varför gör vi inte som på restaurang”, säger Henrik Isaksson.

Matkomfort

Matkomfort är matkassen med de goda såserna. Kockar lagar alla tidskrävande såser, grytbaser och fonder från grunden – alltid på noggrant utvalda färska, svenska premiumråvaror. Du färdigställer och serverar. Resultatet blir mindre tid för dig i köket. Och ännu godare middagar.

Just nu kan du få upp till 600 kr prova på-rabatt – utan bindningstid. Använd koden ”VA” på matkomfort.se eller klicka här för att ta del av erbjudandet.

Han grundade Matkomfort 2008 – en matkasse där alla såser, fonder och grytbaser tillagas från grunden av kockar. Det enda man behöver ha hemma är salt, peppar och något att steka i.

”Såsen är främst det som skiljer oss från en vanlig matkasse. Genom att låta våra kockar sköta den biten får du mer tid till annat, och ännu godare middagar”, säger Henrik Isaksson.

I dag levererar Matkomfort till stora delar av Mälardalen och det finns ett flertal olika matkassar att välja mellan, flexibelt anpassade efter antal personer.

Noga vid val av producenter 

Ansvarsfullt framställd och lagad mat smakar bättre, menar Henrik Isaksson, och därför är han noga med vilka gårdar och producenter de handlar sina råvaror från:

”Vi köper till exempel bara in svenskt kött, tillsätter aldrig några onödiga e-ämnen eller konserveringsmedel och väljer närproducerade och ekologiska varor så ofta vi kan. Frukt och grönt är till stor del anpassat efter säsong.”

Så minskar de matsvinnet 

En annan viktig del av konceptet med Matkomfort är att bidra till minskat matsvinn. Därför har de inget lager utan börjar varje måndag med tomma kylar. Först när de vet hur mycket de ska leverera under veckan beställer de hem råvaror och börjar producera.

”Resultatet är att vi inte har något överskott av råvaror, och genom att portionsanpassa alla matkassar hjälper vi dig att inte behöva kasta mat. Det tjänar både du och miljön på eftersom du inte behöver betala för något som inte används”, säger Henrik Isaksson.

Just nu kan du få upp till 600 kr prova på-rabatt – utan bindningstid. Använd koden ”VA” på matkomfort.se eller klicka här för att ta del av erbjudandet.

Så kan en veckomeny se ut

Matkomfort har flera olika matkassar med olika inriktning. Här är Premiumlådans meny för vecka 42:

Premium vecka 42, leverans 13 oktober

Måndag: Stekt torskfilé med ljummen rödbeta, brynt kaprissmör och babyspenat.

Tisdag: Vitlökskryddad nötburgare med choronsås, tomatsallad och hasselbackspotatis.

Onsdag: Ört- och vitlökspasta med strimlad Bjärekyckling, minitomat, och morotsnudlar.

Torsdag: Cajunstekt kotlett med varm bulgursallad och het tomat- och chilisås. 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST