Fotograf: Unsplash

10 heta aktier att satsa på i höstkylan

Veckans Norden topp 10 består av sju svenska, en norsk, en dansk och en finsk aktie.

1.  Scandi Standard(SCST.ST) - 19 sep 2019. Senaste slutkurs: 68.6 (0.6)

Scandi Standard ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 68.52. Ger signal om vidare uppgång till 78.30 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 67.00 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 67.00 kronor vid reaktioner tillbaka. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

2.  NEL(NEL.OL) - 19 sep 2019. Senaste slutkurs: 7.98 (-0.26)

NEL visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 7.70 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 7.70 kroner vid reaktioner tillbaka. Positiv volymbalans, med hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. Det kortsiktiga momentumet i aktien är starkt positivt, med RSI över 70. Det indikerar ökande optimism hos investerarna och ytterligare kursuppgång för NEL. Speciellt i stora aktier har emellertid högt RSI varit ett tecken på att aktien är överköpt, och att det är fara för en reaktion ned. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

3.  Kojamo(KOJAMO.HEX) - 19 sep 2019. Senaste slutkurs: 13.94 (-0.04)

Kojamo ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 13.60 euro och vidare uppgång är därmed signalerad. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. RSI avviker negativt mot kursen, vilket indikerar en risk för en reaktion ned. RSI-kurvan visar en fallande trend, något som är en tidig signal om möjlig vändning ned även i kursen. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

4.  Nobina(NOBINA.ST) - 19 sep 2019. Senaste slutkurs: 63.85 (0.8)

Nobina har brutit upp från en närmast horisontell trendkanal på medellång sikt. Det signalerar en fortsatt stark utveckling. Aktien har nu stöd vid eventuella attacker tillbaka mot taket i trendkanalen. Aktien gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 59.31. Ger signal om vidare uppgång till 64.89 eller mer. Aktien har stöd vid cirka 61.60 kronor. Positiv volymbalans visar att volymen är högre på uppgångsdagar än på nedgångsdagar. Det indikerar att optimismen är ökande hos investerare. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket kan vara en signal om en stigande trend också för kursen. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

5.  Novo Nordisk B(NOVOB.CO) - 19 sep 2019. Senaste slutkurs: 349.45 (3.7)

Novo Nordisk B ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 345. Ger signal om vidare uppgång till 384 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 345 kroner och vidare uppgång är därmed signalerad. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt. 

6.  Africa Oil Corp.(AOI.ST) - 19 sep 2019. Senaste slutkurs: 9.1 (0.04)

Africa Oil Corp. visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien befinner sig i en rektangelformation mellan stödet på 8.06 och motståndet på 9.64. Etablerat genombrott på en av dessa nivåer signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien testar stödet vid cirka 9.00 kronor, vilket kan ge en reaktion uppåt. Positiv volymbalans, med hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

7.  Investor A(INVEA.ST) - 19 sep 2019. Senaste slutkurs: 473 (4.8)

Investor A visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 467 kronor och vidare uppgång är därmed signalerad. RSI är över 70 efter en god kursuppgång de sista veckorna. Aktien har ett starkt positivt momentum och ytterligare uppgång indikeras. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

8.  Tethys Oil(TETY.ST) - 19 sep 2019. Senaste slutkurs: 85.8 (-1.1)

Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Tethys Oil och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien testar stödet vid cirka 85.00 kronor. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 85.00 kronor utlöser en säljsignal. Positiv volymbalans indikerar att volymen är hög på uppgångsdagar och låg på nedgångsdagar, något som förstärker aktien. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

9.  Industrivärden C(INDUC.ST) - 19 sep 2019. Senaste slutkurs: 221.1 (0.6)

Industrivärden C visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 217. Ger signal om vidare uppgång till 243 eller mer. Aktien har stöd vid cirka 216 kronor. RSI över 70 visar att momentum i aktien är starkt positivt på kort sikt. Investerare har stadigt gått upp i pris för att kunna köpa aktien, något som indikerar ökande optimism och att kursen skall fortsätta upp. Speciellt i stora aktier har emellertid högt RSI varit ett tecken på att aktien är överköpt, och att det är fara för en reaktion ned. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

10.  Bravida Holding(BRAV.ST) - 19 sep 2019. Senaste slutkurs: 85.95 (0.25)

Bravida Holding visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien gav köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 83.46. Ger signal om vidare uppgång till 89.38 eller mer. Aktien har stöd vid cirka 83.00 kronor. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST