Fotograf: Pexels

Diamantgruvbolagets nya fynd – en ”top white” på 123 carat

Lucara Diamond är i nivå att nå intäktsmål för i år.

Diamantgruvbolaget Lucara Diamond har utvunnit en ”top white” diamant på 123 carat av typ IIA från sin helägda diamantgruva Karowe i Botswana. Det framgår av ett pressmeddelande.

Hittills i år har Karowe-gruvan totalt producerat 29 diamanter på över 100 carat vardera, inklusive åtta stycken som är på över 200 carat.

Lucara uppger vidare att man den 29 augusti avslutade tredje försäljningen för i år. Trots utmanande marknadsförhållanden var anbudstillfället extremt välbesökt med totalt 123 företag, varav 47 vann en eller flera delar.

Totalt i år har 19 diamanter för över 1 miljon dollar sålts. Intäkterna beskrivs vara i linje med förväntningarna och i linje med att Lucara ska nå guidningen för i år om intäkter på 170-200 miljoner dollar.

”Queen of Diamonds” Eira Thomas var med när Veckans Affärer korade Näringslivets mäktigaste kvinna. ”Jag har växt upp i en mansdominerad värld och det har bara sporrat mig”, säger vd:n för Lucara Diamond. 

Läs intervjun: Diamantdrottningen: ”Alla goda ledare samarbetar, men kvinnor är bättre på det”


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST