Fotograf: Pressbild

Leksaksmat från framtiden ska lära barn att äta insekter och matavfall

Framtidsmaten består av insekter, alger, avfall och pulvermat.

Nu ska 3D-printad leksaksmat lära barn att tycka om framtidens käk. 

"Play Food from the Future" är designad av WIN WIN Award för att skapa samtal och fantasifull lek kring maten vi kommer att äta i framtiden. 

WIN WIN Award är ett av världens främsta hållbarhetspriser och uppmärksammar insatser världen över. Leksaksmaten ska vänja barn och föräldrar vid tanken på att framtidens mat innehåller råvaror som många vuxna idag skulle rata, skriver WIN WIN Award i ett pressmeddelande.

"Årets tema är hållbar mat. Det är ett ämne lika komplext som livsviktigt för vår överlevnad, där förändringar i vårt beteende är nödvändiga för att ställa om till en hållbar värld. Med lek och fantasi kan man på ett roligt sätt sprida kunskap som utmanar människors inställning till vad som kan vara mat", säger Lovisa Ralpher, projektledare på WIN WIN Award. 

"Varje leksak visar en kategori av hållbar mat som barn nog inte är vana vid, men som vi kommer behöva börja äta i framtiden om vi ska rädda den här planeten. Menyn från framtiden består av insekter, alger, avfall, pulvermat och annan näringsrik och klimatvänlig mat", säger Petter Swanberg, en av kreatörerna bakom projektet.

Läs även: Gates: "Vi är inte ens i närheten av att hinna nå FN:s mål till 2030"


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST