ANNONS

Stort intresse för den nordiska transaktionsmarknaden

Intresset för den nordiska marknaden fortsätter att öka. Den globaliserade ekonomin har drivit på under lång tid. När förutsättningarna blir allt bättre för investerarklimatet, rättssäkerheten är hög och länderna fortsätter leverera inom intressanta teknikområden gör det att allt fler investerare söker sig till Norden.

”Intresset är inte isolerat till enskilda nordiska länder utan allt fler investerare efterfrågar ett sömlöst upplägg för smidiga affärstransaktioner mellan länderna och en rådgivning som ger en helhetslösning för hela Norden, vilket ställer mer avancerade krav på alla rådgivare”, säger Peter Näslund, Managing Partner på DLA Piper – en av världens största advokatbyråer och den enda internationella transaktionsjuridiska rådgivaren som täcker hela Norden.

Högre krav på rådgivning

Den rådgivare som vill vara intressant för de avancerade internationella uppdragen behöver

kunna erbjuda rådgivning inom alla delar av affärsjuridiken samtidigt som den har nischade jurister med erfarenhet inom de kunskapsintensiva branscher som utmärker den nordiska marknaden.

DLA Piper

DLA Piper är en av världens största advokatbyråer med 90 kontor i 40 länder. DLA Piper är Nordens största affärsjuridiska rådgivare med omkring 600 medarbetare. Byråns mål är att hjälpa klienter och samarbetspartners till lyckade affärer, samarbeten och evenemang.

Läs mer här

”De juridiska frågorna får allt större betydelse för investerarna och det ökar klienternas krav på oss rådgivare, inte minst när det kommer till transaktionsjuridiska frågor. Det är en väldigt stimulerande utveckling för oss som har bredden och storleken att kunna fokusera på den alltmer komplexa och värdeskapande rådgivning”, berättar Peter Näslund.

Många internationella aktörer ser Norden som en och samma marknad, vilket tvingar fram helhetskoncept för rådgivning inom M&A i samtliga nordiska. Nivån pressas upp och kostnadseffektiviteten måste hela tiden utvecklas.

Krav för fortsatt framgång

Den advokatbyrå som vill vara aktuell för de stora uppdragen behöver kunna erbjuda klienter en enda kontaktperson som i sin tur kan säkerställa en leverans från specialiserade transaktionsjurister som verkar på olika nordiska marknader.

”Det är svårt att kunna leverera detta på rätt nivå i praktiken om inte alla jurister i ett team är verksamma inom samma byrå, med samma kultur, vision och metodik. Många säger sig ha en lösning, men det krävs en verklig samhörighet om tillräcklig kvalitet ska uppnås”, menar Peter Näslund.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.