Fotograf: Unsplash

Nu har Apple utvecklat egen fingerprint-teknologi

Amerikanska Apple testar för närvarande teknologin både internt och ute hos leverantörer.

Apple har lagt resurser på egenutvecklad fingeravtrycksteknologi som ska integreras i skärmen, ”in-display ”, till kommande Iphone-generationer, enligt Bloomberg News källor.

Amerikanska Apple testar för närvarande teknologin både internt och ute hos leverantörer, enligt källorna. Teknologin kan vara redo att tas i bruk redan i nästkommande generation av telefoner, som släpps 2020. Lanseringen kan också dröja till 2021, uppger källorna för Bloomberg.

Teknologin har utvecklats bortom den nuvarande lösningen hos Iphone, som har en specifik knapp för fingeravtrycksläsningen. De senaste modellerna har dock nyttjat ansiktsigenkänning - så kallad ”FaceID” - i stället för fingeravtrycksläsning. Den nya fingeravtryckstekniken ska vara integrerad med ansiktsigenkänningen, enligt källorna.

Tidigare i veckan publicerades uppgifter om att Apple planerar att lansera en ”lågkostnadsversion” av Iphone tidigt under nästa år. Apple har generellt tillhört toppen av prisskiktet och utmanas i allt högre grad av kinesiska lågpriskonkurrenter.

Apple har avböjt att kommentera uppgifterna.

Svenska Fingerprint Cards aktie reagerade negativt på nyheten. Kursen sjönk med omkring 1 procent, för att därefter hämta sig tillbaka till strax över nollstrecket.

Läs även: Källor: Apple släpper budgetmobil till 2020


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST