Fotograf: Unsplash/Pixabay

Lätt uppgång under finalen på rapportsäsongen

Augusti månads sista handelsdag markerar slutet på rapportsäsongen för det andra kvartalet. 

Stockholmsbörsen får en lätt positiv inledningen på augusti månads sista handelsdag, vilket också markerar slutet på rapportsäsongen för det andra kvartalet.

Klockan 9.10 var Stockholmsbörsens OMXS30-index upp 0,49 procent till 1566.

USA-börserna noterade stigande kurser på torsdagen efter att Kina indikerat att de inte direkt ämnar hämnas de senaste tullhöjningarna från USA och att en dialog mellan de två länderna behövs.

Under torsdagskvällen rörde sig USA-börserna mestadels sidledes efter att Stockholmsbörsen stängt för dagen och S&P 500 index noterade under denna period en uppgång på 0,1 procent.

Minskad handelsoro gav bränsle till Asienbörserna under fredagen. Bortsett från inlandsbörserna i Kina var flera av de viktigare börserna i regionen upp med runt 1 procent.

Engelska Skolan närapå tredubblade resultatet för sitt fjärde kvartal i det brutna räkenskapsåret 2018/2019. Styrelsen i bolaget föreslår dessutom en utdelning om 1:16 kronor per aktie.

C-Rad en underleverantör till strålterapimarknaden vände till förlust i det andra kvartalet. Orderingången ökade dock till 64,1 miljoner kronor från 56,4 miljoner kronor i samma kvartal för ett år sedan.

I vanlig ordning bjuder den sista rapportdagen för det andra kvartalet på mestadels mindre bolag.

Nordea höjer sin riktkurs för sportbokleverantören Kambi till 220 kronor från tidigare 200 kronor med en upprepad köprekommendation.

Både Braincool och Ortoma planerar att genomföra företrädesemissioner om 40 respektive 70 miljoner kronor. Braincools emission är säkerställd till 100 procent och har en teckningskurs per aktie på 5 kronor med teckningsvillkoret 1:5. Ortomas emission har teckningsåtaganden på drygt 35 procent och en teckningskurs på 31 kronor per aktie med teckningsvillkoren 1:7.

Läs även: Anders Borg investerar: ”Vi är den största aktören globalt inom vårt segment”


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST