Fotograf: TT

Därför oroar Buffetts rekordhöga pengaberg

Berkshire Hathaways pengahög skulle kunna vara en signal för investerarna att aktierna är övervärderade.

Warren Buffetts pengahög skulle kunna vara en signal för investerarna att aktierna är övervärderade. Buffetts multinationella konglomerat Berkshire Hathaways har samlat på sig rekordsumma likvida medel. Enligt den senaste kvartalsrapporten uppgick likvida medel till 122 miljarder dollar, motsvarande 1175 miljarder kronor. Det rapporterar Markets Insider.

Berkshires pengahög är värd nästan 60 procent av bolagets portföljvärde.Under de senaste 32 åren hade investmentbolaget följande portföljfördelning endast under åren innan finanskrisen 2008, enligt Bloomberg.

Investmentbolaget har fått en del kritik på grund av den stora pengahögen.Warren Buffett kommenterar detta i sitt senaste brev till aktieägarna. Han förklarar att han skulle föredra att investera detta överskott i permanentägda företag, men han hävdar att utsikterna är inte gynnsamma för denna strategi.

Läs även: Warren Buffett: De största misstagen föräldrar gör när de lär sitt barn om pengar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST