Fotograf: Brian Powers

Så stor välgörenhetsdonation ger Apples vd

Apples vd, Tim Cook, donerar aktier för ungefär 47 miljoner kronor till välgörenhet. 

Teknikbolaget Apples vd Tim Cook har donerat 23 700 aktier i bolaget till en icke namngiven välgörenhetsorganisation. Aktierna har ett värde på 4,9 miljoner dollar. Det framgår av en anmälan till finansinspektionen SEC, rapporterar Marketwatch.

Tim Cook gjorde en liknade donation på 5 miljoner dollar i fjol och han har tidigare sagt att han planerar att donera nästan hela sin förmögenhet till välgörenhet. Förmögenheten bedöms uppgå till 625 miljoner dollar.

Tim Cook skrev även i en tweet på måndagen att Apple kommer att bidra finansiellt för att återplanera regnskog i Amazonas i Brasilien.

Läs även: Brasilien nobbar G7-sanktioner – ”återplantera skogarna i Europa”


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST