Färsk rankning: Ta rygg på vinnaraktierna med starkast köpsignaler just nu

Fyra svenska aktier toppar listan! Här är hetaste aktierna att köpa på Nordens börser, enligt teknisk analys.

1.  Scandi Standard(SCST.ST) - 22 aug 2019. Senaste slutkurs: 70.8 (4.1)
Scandi Standard visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Kursen har brutit genom taket vid 68.52 kronor i en rektangelformation. Etablerat genombrott signalerar fortsatt uppgång till 78.30 kronor eller mer. Aktien har stöd vid cirka 64.50 kronor. Positiv volymbalans indikerar att köparna är aggressiva medan säljarna är passiva, och förstärker aktien. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
2.  Mips(MIPS.ST) - 22 aug 2019. Senaste slutkurs: 163.4 (-3.4)
Mips ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Aktien testar stödet vid cirka 161 kronor. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 161 kronor utlöser en säljsignal. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
3.  Fortnox(FNOX.ST) - 22 aug 2019. Senaste slutkurs: 145 (10)
Fortnox ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Aktien har brutit en motståndsnivå på kort sikt och gett köpsignal från en kortsiktig trading range. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 140 kronor och vidare uppgång är därmed signalerad. Positiv volymbalans visar att volymen är högre på uppgångsdagar än på nedgångsdagar. Det indikerar att optimismen är ökande hos investerare. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
4.  THQ Nordic B(THQNB.ST) - 22 aug 2019. Senaste slutkurs: 256.4 (-6.6)
THQ Nordic B visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 247 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 247 kronor vid reaktioner tillbaka. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
5.  Frontline(FRO.OL) - 22 aug 2019. Senaste slutkurs: 71.1 (-0.75)
Frontline ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Aktien har brutit en motståndsnivå på kort sikt och gett köpsignal från en kortsiktig trading range. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 68.00 kroner och vidare uppgång är därmed signalerad. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
6.  ICA Gruppen(ICA.ST) - 22 aug 2019. Senaste slutkurs: 483.2 (-1.7)
ICA Gruppen har brutit den stigande trendkanalen uppåt på medellång sikt. Det signalerar en starkare stigningstakt. Aktien har stöd vid cirka 343 kronor. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. Det kortsiktiga momentumet i aktien är starkt positivt, med RSI över 70. Det indikerar ökande optimism hos investerarna och ytterligare kursuppgång för ICA Gruppen. Speciellt i stora aktier har emellertid högt RSI varit ett tecken på att aktien är överköpt, och att det är fara för en reaktion ned. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
7.  Nobia(NOBI.ST) - 22 aug 2019. Senaste slutkurs: 58.35 (-0.35)
Nobia ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 57.60 kronor och vidare uppgång är därmed signalerad. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
8.  Novo Nordisk B(NOVOB.CO) - 22 aug 2019. Senaste slutkurs: 354.85 (4.85)
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Novo Nordisk B och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 345. Ger signal om vidare uppgång till 384 eller mer. Aktien har stöd vid cirka 344 kroner. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
9.  Schibsted B(SCHB.OL) - 22 aug 2019. Senaste slutkurs: 251.2 (1)
Schibsted B ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 246 kroner och vidare uppgång är därmed signalerad. RSI över 70 visar att momentum i aktien är starkt positivt på kort sikt. Investerare har stadigt gått upp i pris för att kunna köpa aktien, något som indikerar ökande optimism och att kursen skall fortsätta upp. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
10.  Wihlborgs Fastigheter(WIHL.ST) - 22 aug 2019. Senaste slutkurs: 149.8 (0.8)
Wihlborgs Fastigheter visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 147 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 147 kronor vid reaktioner tillbaka. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST