Gustaf Douglas kontrollerar Latour där Jan Svensson är vd.

Vd:n för mångmiljardärens industrigrupp: "Alltmer tydligt att vi står inför en avmattning"

Fler och fler ser tecken på sämre konjunktur.

Investmentbolaget och industrikonglomeratet Latour, som kontrolleras av miljardären Gustaf Douglas, redovisar en nettoomsättning från industriföretagen som ökade med 18 procent i det andra kvartalet. I jämförbara enheter var ökningen 8 procent justerat för valutaeffekter. Den jämförbara rderingång steg med 3 procent.

"Latours industrirörelse fortsätter utvecklas positivt och vi kan redovisa ännu ett rekordkvartal. Samtidigt blir det alltmer tydligt att vi står inför en avmattning. Vi kan konstatera att den organiska tillväxten i de helägda bolagen är något lägre under den senare delen av kvartalet. Det är emellertid inte en generell nedgång utan snarare relativt spridda tecken från olika branscher och olika marknader", skriver Latours vd Jan Svensson i delårsrapporten och tillägger:

"Vår stabila resultatutveckling gör oss trygga i att agera framåtriktat oavsett marknadsklimat".

LÄS MER: Här är Sveriges alla miljardärer 2018

Vd:n pekar vidare på att antalet nya intressanta förvärvsuppslag ökar igen efter en trög inledning på 2019.

"Men med det sagt är det inte givet att vi alltid hittar bolag som faktiskt passerar våra relativt snäva investeringskriterier", skriver han.

LÄS MER: Investmentbanken: Risken för global recession har ökat till högsta nivån på åtta år


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST