Fotograf: Pexels/TT/Janerik Henriksson

Kry förlorade en kvarts miljard kronor 2018

Vårdgivaren satsar nu på internationell expansion och fortsätter växa i raketfart. 

Den digitala vårdgivaren Kry omsatte 234 miljoner kronor förra året. Samtidigt rusade förlusterna till hela 250 miljoner kronor, rapporterar Breakit

Intäkterna mer än fördubblades därmed från 2017, då de landade på närmare 100 miljoner kronor. 

Enligt Krys vd och medgrundare Johannes Schildt är siffrorna enligt plan.

Företaget satsar nu på internationell expansion i Spanien, Storbritannien och Frankrike under varumärket “Livi”. Tjänsten ska också lanseras i Tyskland.

I Storbritannien har appen lagt till ytterligare fyra grupper av läkarmottagningar. Det rapporterar den brittiska dagstidningen The Times. 

Tack vare detta kommer tjänsten kunna nå ytterligare 2 miljoner patienter. Företaget konkurrerar mot andra vårdappar som Babylon Health samt Push Doctor på den brittiska marknaden. 

”Vi har tydliga och aggressiva mål i Storbritannien, det är definitivt en stor och viktig marknad för oss, men alla marknader är viktiga för oss. Vi har ett stort europeiskt fokus”, säger Johannes Schildt.

 


Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.