Fotograf: Press

ICA överträffar förväntningarna – stark e-handel bakom resultatökningen

"Allt är inte perfekt men mycket är väldigt bra och följer plan", skriver vd Per Strömberg.

Ica överträffade analytikernas förväntningar i det andra kvartalet. God försäljningsutveckling inom Ica-Sverige och fortsatt e-handelstillväxt är några av orsakerna skriver vd Per Strömberg i Rapporten.

"Det underliggande resultatet i ICA Sverige har fortsatt att utvecklas mycket starkt. Givetvis ska utvecklingen ses mot bakgrund av förra årets lite svagare kvartal men som vi redan kunde se i det förra kvartalet har vi kommit till rätta med en hel del av de saker som belastade oss förra året", skriver Per Strömberg.

Han ser dock fortsatt förbättringspotential för det sista halvåret.

"Allt är inte perfekt men mycket är väldigt bra och följer plan", skriver han.

Ica redovisar ett ebit-resultat på 975 miljoner kronor för det andra kvartalet. Genomsnittet av fyra analytikers estimat, som Infront Data sammanställt inför rapporten, låg på ett rörelseresultat på 854 miljoner kronor.

Rörelsemarginalen var 3,2 procent. Här låg förväntningarna på en marginal om 2,8 procent.

Läs även: Lisebergs värde på aktierna i Disney har ökat 200 000 procent


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST