Fotograf: Pexels

McDonald's ”miljövänliga” papperssugrör går inte att återvinna

Nu slängs sugrören bland de vanliga soporna. 

Förra året tog McDonalds bort plastsugrör från alla sina restauranger i hela Storbritannien, även om plastsugrören var återvinnbara. Istället införde McDonalds papperssugrör. Det skriver BBC News

Nu menar dock snabbmatskedjan att de nya papperssugrören är svåra att återvinna och därför ska slängas tillsammans med vanliga sopor.

De material som sugrören är producerade av är egentligen återvinnbara. Men sedan gäster klagat på att sugrören löses upp när man dricker sin dryck upp sin dryck, har McDonalds förstärkt sugrören och de har därmed blivit svårare att återvinna.

Läs även: Starbucks slopar plastsugrören – ska vara utbytta om två år

”Efter gästernas klagomål förstärkte vi våra papperssugrör men samtidigt som materialen är återvinnbara, gör deras tjocklek de svåra att återvinna,” säger McDonalds presstalesperson till BBC News. 

Företaget säger att de jobbar på att ta fram en lösning och att slänga papperssugrör i vanliga soporna bara är ett tillfälligt beslut, rapporterar The Sun

”Sopor från restauranger läggs inte på deponi, utan används för att generera energi,” säger McDonalds till BBC News. 

I Storbritannien använder McDonalds 1,8 miljoner sugrör per dag och att börja med papperssugrör var ett viktigt steg på vägen att reducera användningen av engångsplast. 

Läs även: McDonalds skrotar plastsugrören i en av kedjans största marknader – och Norden står näst på tur


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST