Fotograf: Unsplash/Pexels

Boktips: Fem böcker för kvinnor som vill klättra på karriärstegen

Här listar vi böcker som kan hjälpa dig att nå framgång och få dig att blomstra på arbetsplatsen.

Att klättra på karriärstegen innebär ofta att du måste ta dig ur din komfortzon. Kunskap är nyckeln till att lyckas i sin nya roll. Att läsa om och analysera andras framgångar kan hjälpa dig att göra en spikrak karriär.  Det skriver Forbes. 

Här presenterar vi böcker som kan vara en hjälp på traven när du har som mål att skynda på din karriär: 

  1. Digital transformation av Thomas M. Siebel 

Författaren förklarar hur fyra nya teknologier kan implementeras i din affärsverksamhet och varför det är nyttigt att ta hjälp av dem. Thomas Siebel hävdar att dessa fyra teknologier - molntjänsterbig data, artificiell intelligens och the Internet of Things - ändrar fundamentalt hur vi bedriver affärer. 

  1. Stories That Stick av Kindra Hall 

Att ha en välfungerande kommunikation mellan kollegor och chefer är A och O för en trivsam arbetsplats. Att kunna berätta historier kan ge  karriären en knuff i rätt riktning och bidra till företagets framgång. Men det är en stor utmaning att veta vilka historier att berätta och vem är den rätta åhöraren. Kindra Hall skriver i sin bok om fyra typer av berättelser som kan vara hjälpsamma när man gör affärer. 

  1. 80/20 Your Life! av Damon Zahariades 

Det är lätt att hamna i en situation där man är fast och känner sig omotiverad - på gränsen till utbränd. Många människor känner att  man inte hinner få allt gjort på jobbet. I dagens samhälle är det vanligt att stressa  över att man inte hinner bygga relationer, ta hand om hälsan och ha tid med fritidsintressen. 80/20 Your Life! presenterar ett tillvägagångssätt som kan implementeras för att prioritera saker som verkligen är viktiga i livet. Damon Zahariades tipsar om hur du  bygger meningsfulla relationer och sköter din ekonomi smidigt och enkelt. 

  1. Never Check E-Mail in the Morning av Julie Morgenstern 

Julie Morgenstern skriver om hur man bäst prioriterar för att bli mer strukturerad, organiserad och effektiv.  Hon presenterar olika strategier, såsom att sluta med multitasking, som ska bidra till ökad produktivitet på jobbet.  

  1. It’s the Manager av Jim Clifton och Jim Harter 

It's the Manager är  en bok baserad på omfattande forskning. Studien fokuserar på kärnfaktorn som är avgörande för företagens framgång: dess chefer. Det är livsviktigt att ha en kompetent ledare, särskilt om företaget genomgår en stor strukturell förändring. Boken fokuserar på en ledarstil, där chefen arbetar  med sina anställda, istället för att bestämma över dem.  

Läs även: Ishtar Touailat: ”Jag hade nog aldrig varit så värderingsdriven som ledare om jag inte haft den typen av bakgrund”