Fotograf: Unsplash

Apple under utredning i Japan för maktmissbruk

Teknikjätten undersöks av Japans handelskommission för rättvis handel. 

Under tisdagen rapporterade tidningen Mainichi att teknikjätten Apple är under utredning av Japans handelskommission för rättvis handel. De utreder Apple för att ha satt press på sina japanska tillverkare och huruvida de missbrukat sin maktposition i strid med de antimonopol-regler som finns. Det rapporterar Reuters.

En undersökning gjord av Japans Fair Trade Commission visade att Apple tecknat kontrakt där de tvingat tillverkare att förse bolaget med gratis teknik och företagshemligheter för tillverkning av delar.

När ett företag hävdade att Apple gjort intrång i deras immateriella rättigheter hotade Apple med att säga upp affärsrelationen.

Läs även: Techjättar i samarbete med sjukvård


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST