Fotograf: Unsplash

Här är världens bästa städer för kvinnligt entreprenörsskap – Stockholm i topp 10

Indexet heter 2019 Women Entrepreneur Cities (WE Cities) Index.

San Francisco Bay Area har gått om New York City som världens bästa stad för kvinnligt entreprenörsskap. 

Det framgår av en rapport från 2019 Women Entrepreneur Cities (WE Cities) Index, skriver CNBC Make It

Satsningar för att bryta upp killkulturen ("bro culture") på arbetsplatser, mer lättillgänglig finansiering och utveckling av teknik är några av anledningarna till att San Francisco Bay Area toppar årets index.

Även Stockholm kvalar in på listan - på tionde plats. 

Indexet mäter fem faktorer: marknad, talang, kapital, kultur och teknologi och rankar sedan städer baserat på hur väl de presterar i förhållande till faktorerna och kvinnligt entreprenörsskap. 

De topp tio bästa städerna för kvinnligt entreprenörsskap är:

1. San Francisco Bay Area

2. New York

3. London

4. Boston

5. Los Angeles

6. Washington D.C. 

7. Seattle

8. Paris

9. Toronto

10. Stockholm

Indexet har tagist fram genom av ett samarbete mellan Dell Technologies och den globala research-firman IHS Markit. 50 globala städer rankas baserat på deras förmåga att "attrahera och stötta kvinnliga entreprenörer med hög potential". 

Indexet lanserades för tre år sedan för att testa hur väl "redan beprövade" entreprenörsskapshub:ar presterar - särskilt i förhållande till kvinnligt företagande. Det berättar Karen Quintos, Dell's vice vd, för CNBC Make It när årets rapport lanserades i Singapore.

Medan alla städer i och för sig förbättrade sina resultat i jämförelse med 2017 års index, noterar Karen Quintos att alla städer fortfarande presterar under 100 procent och menar att det finns ett stort utrymme för förbättring i förutsättningar för kvinnligt företagande.

Läs även: Generation Z – framtidens framgångsrika kvinnliga entreprenörer?