Fotograf: Charles Ommanney / TT

Zuckerberg uppfann ”Sleep Box” åt sin fru – nu har väckarklockan fått in miljoner

En man vid namn Greg Hovannisyan fångade upp Mark Zuckerbergs "Sleep Box" och ska nu producera "Zucklight" - lådan som ersätter ditt alarm.

När Mark Zuckerberg kastar ur sig en ny idé tar det inte lång tid innan någon har gjort den till verklighet.

I april skrev han ett inlägg på Facebook där han visade upp en låda som han hade byggt åt sin fru, Priscilla Chan. Mark Zuckerberg kallade lådan för en "sleep box" - en sömnlåda som står på nattduksbordet och ger ifrån sig ett mjukt ljus mellan klockan sex till sju på morgonen. På så vis skulle Priscilla Chan slippa vakna upp av sitt alarm och kolla tiden på sin mobil.

På Facebook skrev Mark Zuckerberg att flera av hans vänner var intresserade av att köpa en "sleep box". Han delade därför inlägget på plattformen, "ifall någon annan entreprenör vill köra på det här och bygga sleep boxes för fler personer", sa han.

Och Greg Hovannisyan fångade upp idén. Tillsammans med ett ingenjörsteam och snickare utvecklade han en prototyp för Mark Zuckerbergs sleep box och lanserade en kampanj på Kickstarter för att kunna finansiera produktion i Juni.

Det skriver CNBC.

I skrivande stund har kampanjen fått in 1 840 344 kronor. Det är 39 gånger mer än målet på 5000 dollar, motsvarande ungefär 47 000 kronor. 3 119 personer har bidragit till kampanjen och den pågår i 17 dagar till.

Produkten kallas "The Zucklight" och är tillgänglig för förbeställning på Kickstarter. Greg Hovannisyan har dessutom redan blivit erbjuden partnerskap från flertalet distributörer. 

En ungefärlig prissättning skulle landa på 60 dollar för "Zucklight basic", 80 dollar för "Zucklight Pro" och 100 dollar för "Zucklight Plus". Skillnaden består främst i att plus-versionen kommer att ha trådlösa, klimatsmarta sensorer som mäter fuktighets- och koldixidniåver samt temperatur i rummet.

Tiden när ljuset ska visas kan ställas in och ljuset kan ändras beroende tidpunkten på dygnet. Ljuset kan exempelvis lysa grönt klockan sex och rött klockan sju på morgonen.

Läs även: Mitt i krisen: Zuckerberg bygger Facebook-stad – välkommen till "Zucktown"


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST