Löwengrips skobolag backar efter miljonförlust

Flattered redovisade ett minusresultat på 5 miljoner kronor för 2018.

Isabella Löwengrips lyxskobolag Flattered missar 2018 års mål att omsätta över 25 miljoner kronor.

Det skriver Breakit.

Skobolagets omsättning ökade från 3,6 miljoner kronor till 11,6 miljoner kronor mellan 2014 och 2017. Men för 2018 redovisade Flattered ett minusresultat på närmare 5 miljoner kronor, och nettoomsättningen uppgick till 17 miljoner kronor, enligt årsredovisningen.

"Omsättningen blev lägre än planerat. Vi skulle lansera en ny sajt, vilket drog ut på tiden och påverkade försäljningen. Däremot gick försäljningen genom våra återförsäljare bra", säger Flattereds vd Gustav Lidén till Breakit. 

"Det blev fel i höstas när prognosen för resultatet kommunicerades. Vi planerade inte ett nollresultat då och vi hade också med i kommunikationen till våra investerare att vi skulle backa. Så resultatet kom inte som en chock."

Gustav Lidén menar att Flattered måste nå ut internationellt för att nå den volym som bolaget vill. 

Läs även: "Jag ska spotta ur mig nya varumärken de kommande åren" – Löwengrip siktar mot börsen


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST