Fotograf: Unsplash

Extraknäck hemifrån – med de här 8 lätta jobben

Smartphones har omdefinierat vad det innebär att jobba hemifrån.

Att arbeta på distans blir allt mer vanligt och teknologin tillåter arbetstagare att bryta sig loss från den traditionella arbeta-hemifrån-devisen. Det skriver Business Insider.

Det finns ett flertal jobb som inte kräver mycket mer än en smartphone att utföra. Allt du behöver är ett pålitligt fordon, vilja att ta dig fram till fots, teknisk eller språklig kunskap och en smartphone. 

Här är nio jobb du kan utföra med mer eller mindre bara din mobil som verktyg:

Teknisk support
Om du är duktig på olika typer av mjuk- eller hårdvara kan du få jobb som expert inom teknisk support genom din mobil eller dator. Hemsidan Glassdoor uppskattar att årslönen för ett sådant jobb uppgår till ungefär 336 500 kronor.

Språklärare
Det finns många program där du kan komma i kontakt med personer som försöker lära sig ett främmande språk, och oftast är det enda du behöver ordentliga språkkunskaper i ditt modersmål. En engelsktalande person kan till exempel ladda ner appen NiceTalk och tjäna närmare 94 kronor i timmen.

Testa appar
Du använder ju redan din mobil hela dagen, så varför inte tjäna pengar på att testa nya appar och ge feedback till utvecklarna?

Chaufför
Om du har en bra bil och en pålitlig mobil kan du tjäna pengar genom att köra för Uber eller Lyft. Den årliga inkomsten för en förare ligger runt 343 000 kronor. 

Utför mikrouppdrag åt andra
Med appar som Tiptapp eller DogBuddy kan du använda din mobil för att hitta tidsbegränsade uppdrag nära ditt hem eller rasta andras hundar. Uppdragen ger allt mellan femtio till femhundra kronor och kan nästan alltid slutföras inom en timme. 

Influencer i sociala medier
Du måste inte vara framgångsrik skådespelare, TV-stjärna eller att ta hundratals skandalösa selfies för att övertyga företag att betala dina tjänster. Faktum är att många företag har börjat vända sig bort från megainfluencers och istället samarbeta med "mikro-influencers" och "nano-influencers" som kanske bara har ett hundratal följare men en trogen följarskara.

Marknadsundersökare
Du kan tjäna en god peng på att ringa runt med marknadsundersökningar för olika typer av industrier. Från undersökningar om produkter till politik. 

Utför undersökningar online
Att göra onlineundersökningar kommer inte att höja din lön till skyarna, men det är lätt jobb att utföra när du är ledig från ditt ordinarie jobb. Allt du behöver är din mobil. 

Läs även: "Måste jag vara social för att bli influencer?" – experten svarar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST