Fotograf: Unsplash

Fintechlösningen för kryptohandel rusar 353% efter börsintroduktion

Idag inleddes handeln av fintech-bolaget Quickbit. 

Fintech-bolaget Quickbit EU, som hjälper e-handlare att ta betalt via kryptovalutor såsom Bitcoin, stiger 353 procent i torsdagens handelsdebut på NGM Nordic MTF.

Bolagets nyemission på 16 miljoner kronor inför listningen tecknades till 960 procent. Teckningskursen var 3:20 kronor per aktie, eller strax därunder med tanke på de teckningsoptioner som ingick i emissionen.

Läs även: De ska hjälpa e-handlare ta betalt via kryptovalutor

En unit som i emissionen kostade 12:80 kronor innehöll fyra aktier och tre teckningsoptioner. Motsvarande unitdelar handlades på torsdagsmorgonen sammanlagt till 58 kronor, innebärande en kursuppgång på 353 procent.

Aktien handlades till 10 kronor och teckningsoptionen till 6 kronor.

Priset i nyemissionen värderade Quickbit EU till 191 miljoner kronor före kapitaltillskottet. Marknadsvärdet på aktierna och teckningsoptionerna mångdubblades i handelspremiären.

Quickbit EU räknar med att uppnå miljardomsättning i år, om än med låg bruttomarginal, sade bolagets vd Jörgen Eriksson till Nyhetsbyrån Direkt i mitten av juni.

Han anser att kryptovalutaområdet har en ljus framtid, trots sektorutmaningar såsom regulatoriskt tryck, kryptovalutastölder och varningar om att man som konsument bör vara försiktig.

Läs även: Fed-chefen: ”Libra har flera allvarliga problem”


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.