Fotograf: Wikimedia

Fed-chefen: ”Libra har flera allvarliga problem”

Fed-chefen Jerome Powell vill granska Facebooks kryptovaluta. Facebook kommer att vittna inför senatens bankutskott i ett förhör den 16 juli.

Facebook har en del problem att reda ut innan de kan lansera det planerade kryptoprojektet Libra.

Det sade Fed-chefen Jerome Powell på onsdagskvällen.

”Libra har flera allvarliga problem med hänsyn till integritet, penningtvätt, konsumentskydd och ekonomisk stabilitet”, sade Powell inför representanthusets utskott för finansiella tjänster, skriver Financial Times.

”Dessa problem bör hanteras på ett tålmodigt och försiktigt sätt”, tillade han.

Facebook har tidigare meddelat att det avser lansera Libra i början av 2020. Projektet har fått stöd av bland annat Spotify, Visa, Mastercard, Paypal, Ebay och Uber, men har även fått en hel del kritik av flera politiker.

Facebook kommer att vittna inför senatens bankutskott i ett förhör den 16 juli.

Läs även: Zuckerberg samtalar med forna ärkerivaler om ny kryptovaluta för Facebook

Facebook kan inte lansera Libra på egen hand, menar David Marcus som ansvarar för satsningen. Det rapporterar Seeking Alpha.

Uttalandet sker mot bakgrund av hans planerade vittnesmål i den amerikanska kongressen nästa vecka.

"Vi är medvetna om att stora idéer tar tid, att politiker och andra lyfter viktiga frågor, och att vi inte kan göra detta på egen hand", skriver Marcus i ett brev till senatens bankkommitté.

Facebook kommer behöva mycket hjälp för att lansera kryptovalutan och enligt Marcus tar man god tid på sig för att genomföra det korrekt.

”Vi vill ha och behöver regeringar, centralbanker, tillsynsmyndigheter, icke-vinstdrivande rörelser och andra intressenter vid bordet och värderar all den feedback som vi har mottagit”, förklarar Facebook-chefen.

Läs även: Facebook bekräftar: Lanserar kryptovaluta - Spotify är med och investerar 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST