Fotograf: Fredrik Sandberg / TT

Nu lanseras Bomero – mäklarbolagens ”Hemnet-dödare”

"Konkurrens behövs", säger Erik Wikander, vd för Mäklarhuset.

Nu lanserar sju mäklarbolag en ny bostadsförsäljningssajt, som ska utmana Hemnet.

Det rapporterar Dagens industri.

Det är Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, Bjurfors, Skandia Mäklarna, Mäklarhuset, Husman Hagberg, ERA och Mäklarringen som tillsammans med it-bolaget NXT Mobile Group startar hemsidan Bomero. 

Mäklarbolagen har tröttnat på den monopolliknande ställning som Hemnet har på bostadsförsäljningsmarknaden. Sedan riskkapitalister köpte Hemnet har priserna på sajten ökat – bland annat för kunder att annonsera.

Mäklarna är rädda att detta i sin tur skulle bakas in i deras mäklararvode och därmed minska lönsamheten.

"Konkurrens behövs. Det har varit ett problem att vi har en monopolartad situation med en dominerande aktör när det gäller bostadsannonsering på nätet", säger Erik Wikander, vd för Mäklarhuset, till Di.

"Tillsammans gör vi nu en långsiktig satsning på en mer kundnära och modern sajt som på sikt ska innehålla fler tjänster. Sajten ska vara öppen för alla, och över tid kanske vi tar in fler företag som delägare", säger Marcus Svanberg som blir styrelseordförande i det nya bolaget.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.