Fotograf: Unsplash

De ska hjälpa e-handlare ta betalt via kryptovalutor

Den 11 juli är handelsdag för fintech-bolaget Quickbit. 

Aktien i fintech-bolaget Quickbit EU, som hjälper e-handlare att ta betalt via kryptovalutor såsom Bitcoin, kommer att börja handlas på handelsplattformen NGM Nordic MTF torsdagen den 11 juli.

Den 25 juni meddelades att den nyemission på 16 miljoner kronor som Quickbit EU genomförde tecknades till 960 procent. Sammanlagt anmälde cirka 1.100 investerare intresse.

Bolaget räknar med att uppnå miljardomsättning i år, om än med låg bruttomarginal, sade Quickbit EU:s vd Jörgen Eriksson i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt i mitten av juni inför listningen.

Jörgen Eriksson anser att kryptovalutaområdet har en ljus framtid, trots utmaningar i form av regulatoriskt tryck, kryptovalutastölder och varningar från finansmarknadsminister Per Bolund om att man som konsument bör vara försiktig kring kryptovalutor.

Quickbit grundades 2016 och anser sig vara en del av en andra våg fintech-företag som jobbar med lösningar kring blockkedjeteknik.

”Vi hjälper e-handlare att ta betalt med kryptovaluta genom att tillhandahålla och sälja kryptovalutor såsom Bitcoin som detaljist till konsumenter som kan använda kryptovalutan som betalningsmedel online. Vi har idag inte en licenspliktig verksamhet”, sade Jörgen Eriksson.

Framöver avser bolaget bredda verksamheten dels kring kassaprocessen inom e-handel och även till nya värdekedjor kring de hundratusentals kunder som bolaget har sålt kryptovaluta till.

Läs även: Investmentjätten Goldman Sachs vill skapa en egen kryptovaluta


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST